Ön ismeri a Rath termékpalettáját?

Csapatunk interjút készített a Rath GmbH csapatával az Ipar Napjai 2014 kiállításon, ahol megtudhattuk, mi mindennel is foglalkozik a cég. A kereskedőház ausztriai értékesítéséért felelős Martin Wisinger, mutatta be a cég termékpalettáját, majd Mészáros Zoltán magyarországi értékesítő ismertette az egyik fő terméket, a nullpont rögzítő rendszert.

A Rath GmbH legfőbb partnere az AMF, teljes nevén Andreas Maier GmbH & CO KG Schloss- & Werkzeugfabrik. A cég a legkülönbözőbb rögzítéstechnikai megoldások gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Palettájukon megtalálhatók a mechanikus, hidraulikus, pneumatikus és mágneses rögzítőelemek, de készítenek nullpont paletta rendszert is. Ennek működési elve az, hogy a szerszámgépbe úgynevezett gombák kerülnek, melyek nagyon pontosan, akár 0,005 mm-nél kisebb hibával igazítják be a palettát. Ezt hidraulikus rendszer rögzíti, de a nyomás megszűnése esetén sincs probléma, a készülékbe szerelt rugós és golyós rendszer gondoskodik a stabil rögzítéséről. A nullpont befogás legfőbb előnye, hogy a munkadarabok vagy sablonok a szerszámgépen kívül rögzíthetők, így rendkívül sok gépidő nyerhető. Automata palettacserélő alkalmazásával a forgácsolástól forgácsolásig eltelt idő akár néhány másodpercnyire csökkenthető. Ez rendkívül megnövelheti a termelékenységet és így csökkentheti a szerszámgép költségeit.

Fibro

Az AMF mellett a Fibro is fontos partnere a Raht GmbH-nak. A Fibro fő profilja az automatizálási és szerszámgépes folyamatoknál használt körasztalok, valamint a santcoló- és formázószerszám normáliák. Az első, 1960-ban készült pneumatikus körasztal óta rengeteget fejlődött a cég, mára mintegy 150 különböző körasztal típust forgalmaznak egy kézből.
A Rath által forgalmazott termékek között megtalálhatók a Demmeler cég által tervezett hegesztőasztalok is, valamint számos rögzítőelem, mely a legkülönbözőbb alkatrészek pontos és stabil rögzítését teszik lehetővé.
A Rath egy új programjának keretében a Knecht vállalat lineáris elemeit is árusítják, melyek a klasszikus gépesítés minden területén alkalmazhatók.

Demmeler

A kereskedőház által forgalmazott termékeket olyan vállalatok is használják, mint például az Audi, a Mercedes vagy az Opel. A Rath magyarországi értékesítőkkel is rendelkezik, akik közvetlenül képesek ellátni a magyar piacot, így például a Fibro normáliákat kisebb magyarországi présüzemekben is megtalálhatjuk.

Knecht

További információ:

A Rath GmbH honlapján