NCT 201 – a nyugalom garanciája 8. rész: Gépen belüli mérés az NCT 201 vezérlőben

Folytatjuk cikksorozatunkat, melyben az NCT Kft. 201-es tpusú vezérlője által nyújtott lehetőségeket és megoldásokat ismerhetik meg részletesebben.

Az ETP kártyán keresztül tetszőleges gyártó szerszám, vagy munkadarab bemérő tapintója illeszthető az NCT 201-hez. Az NCT saját szoftver csomagot biztosít (MES, DIGI) a legkülönbözőbb mérési feladatokra, de a tapintóegységek gyártói (M&H, RENISHAW) által kínált MACRO programok is alkalmazhatók.

ECAT_ETPC

1. Szerszámbemérés, szerszámfelügyelet

A gépen belüli szerszámmérést használhatjuk a szerszám méretének meghatározására és megmunkálás közben a szerszámkopás kompenzálására, valamint a szerszámtörés detektálására.

Társszerszám kezelés

Amennyiben elhasználódott az a szerszám, amelyik mellé társszerszám is van rendelve, akkor a vezérlő nem állítja le a megmunkálást, hanem a tárban található szerszámok közül a társszerszámmal folytatja azt.

Áramkorlát

A szerszám elhasználódását nem elég a szerszám kopásának mérésével vizsgálni. Amennyiben a munkadarab anyaga, geometriája vagy a beszoruló forgács miatt a szerszám túlterhelődik, nem csak az éle vagy lapkái, de az egész szerszámtest is megsérülhet. Ezt akadályozhatja meg a szerszámtáblázatban programozható áramkorlát, aminek az átlépése leállítja a megmunkálást.

A főorsó fluktuációjának figyelése

A főorsó, hosszesztergákon a vezető persely csapágyak, vagy a megmunkáló szerszám állapotának romlása következtében a forgó tengely egyenletes futása megváltozik, a fordulatszám ingadozni kezd. Ha ez a hiba átlép egy paraméteren beállított hibahatárt, akkor a vezérlő a főorsót megállítja még azelőtt, hogy a csapágy “beállása” súlyos károkat okozna a gépben, a munkadarabban vagy a szerszámban.

2. Munkadarabmérés

Bár a munkadarabmérést a munkadarab nullpontjának felvételére találták ki, a növekvő pontossági igények és az egyre összetettebb megmunkálások teljesítése sokszor megvalósíthatatlan a megmunkálás közbeni mérés nélkül.

http://akademia.nct.hu/hu/tudasbazis/nct-100-merociklusok

Az NCT 201-ben kidolgozott ciklusok vannak az alapesetekre: sarokpont, furat és csap mérése; továbbá számítások a munkadarab geometriájának (távolság, körkörösség, szög) ellenőrzésére.

Mérés

Mérés

Alapelforgatás

Egyedi vagy kisszériás megmunkálásoknál, különösen akkor, ha a munkadarabon már található igazodási pont (megmunkált felület, furat), és ilyen eset a sérült munkadarab javítása is, a gépkezelő számára hosszadalmas és nagy figyelmet igénylő feladat a munkadarab pontos kiállítása (kocogtatás – mérés – kocogtatás…). Ezt egyszerűsíti le, gyorsítja fel a mérőtapintó alkalmazása, és az alapelforgatás szolgáltatás.

Tegye fel a munkadarabot a gép asztalára, gépen belüli méréssel vegye fel azt az egyenest, amelynek párhuzamosnak kell lennie az X vagy Y tengellyel, és nyomja meg az alapelforgatás gombot! Ezután a vezérlő a megmunkálást a munkadarab elforgatott koordinátarendszerébe transzformálva hajtja végre úgy, hogy a gépkezelő a programozott mozgásokat is követheti a kijelzőn.

3. Digitalizálás

A szerszámgépen belüli munkadarab kontúr letapogatás (digitalizálás) valójában egy sorozatmérés a kontúr mentén. A vezérlőben egyszerűen megadhatók a letapogatás paraméterei egy dialóg táblázat kitöltésével. A digitalizálás eredménye a tapintó gömb középpontjának a tapintás pillanatában letárolt koordinátáiból előálló pontsorozat, amelynek a pontjai a munkadarabbal párhuzamos kontúron helyezkednek el.

NCT honlapja

NCT honlapja

 

Folytatjuk…

2014-ben is szeretnénk Önökkel, Önökért, a közös sikerekért dolgozni!

 

Írta: NCT – Gondolj egy nagyot, gondolj lilában!

További információ:

A NCT Kft. honlapján.

Apostol Attila e-mail: apostol@nct.hu