Integrált lemeztechnológiai megoldásokkal készül az Amada az idei EuroBLECH kiállításra

Új technológiák sokaságát készül bemutatni a lemezmegmunkáló specialista, az Amada a 2014-es EuroBLECH kiállításon (október 21-25, Hanover, Németország). A 23. alkalommal megrendezett EuroBLECH, a világ legnagyobb lemezmegmunkáló technológiákat bemutató kiállításának látogatói a 12-es csarnokban a D06-os és F06-os standoknál találkozhatnak az Amada vállalat képviselőivel.

A bemutatón a cég főleg azokra a megoldásokra fog koncentrálni, melyek a rendszereket nem különállóként, hanem az egész folyamattal kapcsolatban álló egységként kezelik. Lézerek, robotok és szoftverek mind egyformán fontos szerepet játszanak majd a kiállításon. Kezdetként az ENSIS-t mutatják be, melyet komoly mérföldkőnek nevezhetünk az energia-hatékony fiber lézerek világában. Ezzel a technológiával egy mindössze 2kW-os lézerrel készíthetünk lágyacél termékeket, ami korábban legalább egy 4 kW-os lézert igényelt. Amada-ENSIS A titok, ami az izgalmas újítás mögött áll, a lemezvastagság függvényében szabályozható lézersugárban rejlik. Egy nagy teljesítményű automatizálási rendszerrel együtt az ENSIS jelentős előrelépésnek tekinthető ökológiai és gazdasági szempontból is. A kiállításon lehetőségünk nyílik megismerkedni az Amada által tervezett fiber lézeres hegesztő technológiákkal, melyek az FLW hegesztő cellák széles választékát alkalmazzák.

Az egyik legfontosabb téma, amivel a kiállításon találkozhatunk, az integráció lesz, ami röviden annyit takar, hogy az Amada több, különálló feladatot kapcsol majd össze egyetlen rendszerben. Az Amada LC-C1 AJ egy ilyen jellegű platform, melynek segítségével az olyan feladatok, mint a lyukasztás, a fiber lézer megmunkálás, az automatizálás és a szerszámkezelés összevonhatók. A EuroBLECH kiállításon élő bemutatókkal demonstrálják majd, hogy mekkora előnyt jelentenek ezek a megoldások a produktivitásban.

Hasonló fejlesztéseket láthatunk a hajlító területen is, ahol a robotok és a szoftveres megoldások együttes erejének köszönhetően válik sokkal hatékonyabbá a termelés. Három teljesen automatizált hajlító cella lesz látható az Amada standjánál, így a látogatók is megfigyelhetik, hogy a robotok használata milyen mértékben növeli a rugalmasságot, miközben rengeteg időt takarít meg a felhasználó számára, még kis méretű alkatrészek esetén is.

És végezetül a cég elkalauzol minket a jövőbe azáltal, hogy bepillantást enged az új VPSS 3i szoftver csomag használatába. A VPSS 3i egy intelligens, integrált és interaktív szoftveres környezet, ami a teljes gyártási folyamat központjaként működik. A végső összeállítás méretezése a kezdőpont, utána a rendszer megtervezi az összes kivágó, hajlító és hegesztő folyamatot, ezzel elkerülve a hibákat és minőségbeli problémákat a kész terméknél. Ne hagyja ki ezt az új lépést a jövő gyárainak digitális lemez megmunkálási technológiái felé.

Forrás amada.co.uk

További információ:

Az AMADA lézervágó és lemeztechnológiai gépeinek magyarországi forgalmazója az EPL-Tech Kft.

Megosztás
[
    ]