Hogyan kell helyesen kezelni a hűtőfolyadékokat? IV.

Magas koncentráció feltöltése

Haas_hutofolyadek_kiemelt_4Haas Automation szakemberei a videósorozat negyedik részében is új feltöltés készítésével foglalkoznak, ezúttal magas kiinduló koncentráció esetében. A hűtőfolyadékokkal kapcsolatos videósorozat első részében a szükséges eszközökkel ismerkedhettünk meg, a másodikban új feltöltés készítésével, a harmadikban az alacsony koncentrációjú hűtőfolyadék feltöltéssel, a negyedikben a pedig a magas koncentrációjú hűtőfolyadék feltöltésének részleteibe vezetnek be.

Korábban már több korábbi cikkünkben foglalkoztunk a Haas Automation oktatóvideóinak bemutatásával (PUHA tokmánypofa megmunkálás, illetve tokmány csere és karbantartás). Ezúttal egy hosszabb sorozatban a helyes és alapos hűtő-kenő folyadék kezelését járták körbe egy technikusuk segítségével.

A videós oktatósorozat negyedik részében a magas koncentrációjú hűtő-kenő folyadék kikeveréséről, illetve a feltöltés mikéntjéről kaphatunk általános, illetve specifikus információt. Pontosan megismerhetjük azokat az egyszerű számításokat, melyekkel akár egy maghatározott koncentrációt is létrehozhatunk már meglévő, csak megfogyatkozott hűtő-kenő folyadékunkban.

Korábban Ertsey Gézát, az ECOOL szervizvezetőjét kérdeztük a hűtő-kenő folyadékokkal és helyes kezelésükkel kapcsolatban, a vele készített interjút EZEN a linken találhatják.

Forrás:haas.com