Hogyan kell helyesen kezelni a hűtőfolyadékokat? III.

Alacsony koncentráció feltöltése

Haas_hutofolyadek_kiemelt_3Haas Automation szakemberei a videósorozat harmadik részében már meglévő, alacsony koncentrációjú feltöltés készítésével foglalkoznak. A hűtőfolyadékokkal kapcsolatos videósorozat első részében a szükséges eszközökkel ismerkedhettünk meg, a másodikban új feltöltés készítésével, ezúttal az alacsony koncentrációjú hűtőfolyadék feltöltés részleteibe vezetnek be.

Korábban már több korábbi cikkünkben foglalkoztunk a Haas Automation oktatóvideóinak bemutatásával (PUHA tokmánypofa megmunkálás, illetve tokmány csere és karbantartás). Ezúttal egy hosszabb sorozatban a helyes és alapos hűtő-kenő folyadék kezelését járták körbe egy technikusuk segítségével.

A videós oktatósorozat harmadik részében az alacsony koncentrációjú hűtő-kenő folyadék kikeveréséről, illetve a feltöltés mikéntjéről kaphatunk általános, illetve specifikus információt. Pontosan megismerhetjük azokat az egyszerű számításokat, melyekkel akár egy maghatározott koncentrációt is létrehozhatunk már meglévő, csak megfogyatkozott hűtő-kenő folyadékunkban.

Korábban Ertsey Gézát, az ECOOL szervizvezetőjét kérdeztük a hűtő-kenő folyadékokkal és helyes kezelésükkel kapcsolatban, a vele készített interjút EZEN a linken találhatják.

Forrás:haas.com