Hogyan kell helyesen kezelni a hűtőfolyadékokat? II.

Új feltöltés készítése

Haas_hutofolyadek_kiemelt_2A Haas Automation szakemberei a videósorozat második részében új feltöltés készítésével foglalkoznak. A hűtőfolyadékokkal kapcsolatos videósorozat első részében a szükséges eszközökkel ismerkedhettünk meg, ezúttal a helyes hűtő-kenő folyadék feltöltés részleteibe vezetnek be.

Korábban már több korábbi cikkünkben foglalkoztunk a Haas Automation oktatóvideóinak bemutatásával (PUHA tokmánypofa megmunkálás, illetve tokmány csere és karbantartás). Ezúttal egy hosszabb sorozatban a helyes és alapos hűtő-kenő folyadék kezelését járták körbe egy technikusuk segítségével.

A videós oktatósorozat második részében a megfelelő koncentrációjú hűtő-kenő folyadék kikeveréséről, illetve a feltöltés mikéntjéről is rengeteg hasznos információt kaphatunk. Többek között azt is látványosan megfigyelhetjük, mi történik, ha nem a vízbe keverjük a koncentrátumot, hanem a koncentrátumban próbáljuk a vizet feloldani, illetve, ha a maradék feltöltést csupán tiszta vízzel próbáljuk elvégezni.

Korábban Ertsey Gézát, az ECOOL szervizvezetőjét kérdeztük a hűtő-kenő folyadékokkal és helyes kezelésükkel kapcsolatban, a vele készített interjút EZEN a linken találhatják.

Forrás:haas.com

Megosztás
[
    ]