Aktív alumínium hegesztő rendszer a Panasonic-tól

A hegesztés közben keletkező fröcskölés elkerülésére fejlesztette ki a Panasonic az új TAWERS Aluminium MIG hegesztő robot rendszert. A TAWERS rendszer által használt MIG hegesztési technológia sokkal magasabb olvadási sebességet biztosít, mint a TIG technológia, emellett az új rendszer most lehetővé teszi a huzal aktív visszahúzását a hegesztési folyamat közben.

active_1

Az irányított huzalvezetésnek köszönhető célzott cseppleválasztás által a fröccsenések, lerakódások, melyek az alumíniumon keletkezhetnek, sikeresen elkerülhetők. A tökéletes hegesztés elvégzését tovább segíti a hegesztőpisztoly szervo huzaladagolója, ami garantálja az alumínium huzal pontos adagolását. Az áram-feszültség karakterisztikának és az aktív huzalvisszahúzásnak köszönhetően a pórusok kialakulásának kockázata minimálisra csökkenthető, mivel így az olvadék mozgása megfelelő ütemben történik. Az áram-feszültség kontroll növeli a felület tisztaságát, ami csökkenti a vetemedést és megóvja az ötvözőelemeket (Mg, Zn).

Ez nagyrészt a robotvezérlő és az áramforrás közti teljes mértékben digitális kommunikációnak és a szervo-vezérelt hegesztőpisztolynak köszönhető, ami tovább növeli a TAWERS Aluminium MIG hegesztő rendszer előnyeinek számát. A hegesztési folyamat közben bekövetkező fröccsenési hibák elkerülésével nagy mértékben csökkenthető a költséges utómunkálatok szükségessége, így a folyamat összköltsége alacsonyabb lehet, továbbá az állási idő is csökkenthető a fércelés mentes hegesztéssel.

active_2

Forrás:EuroBLECH
Megosztás
[
    ]