A világ leggyorsabb szervo-vezérelt sajtoló és formázó gépe

A GRM-NC-vel mutatja be a Bihler a sajtoló és formázó gépek legújabb generációját az EuroBLECH kiállításon. A teljes mértékben szervo-vezérelt gép tökéletes eszköz a gazdaságos sajtoló és formázó folyamatokhoz, akár csak a huzal alkatrészekkel való munkához, minden sorozatnagyságban.

A GRM-NC előnyei akkor mutatkoznak meg leginkább, mikor sok különböző verziójú termék közepes vagy kis darabszámú sorozatát szeretnénk legyártani. A nagyon rövid, 100%-ig megismételhető beállítási és átállási folyamatok jelentik a gép legnagyobb erősségét. Ezeket a modern szervo technológiának és a Bihler VariControl VC 1. intuitív vezérlőtechnológiájának köszönheti. A szánegységek például radiális és lineáris pozicionálását a beépített vezérlőegységen egyetlen gombnyomással elvégezhetjük. A gyors szerszámcserélési idő tovább csökkenti a beállítási időt. A GRM-NC lehetővé teszi, hogy a felhasználók gyorsan és teljes mértékben reagáljanak a vásárlók igényeire.

Bihler_3

Szervo-vezérelt sajtoló és formázó gép GRM-NC szán pozicionáló egységgel az automatikus radiális és lineáris pozicionáláshoz

Percenként 240 alkatrész – 9-szer gyorsabb beállítás

A GRM-NC a fent említett tulajdonságai mellett a produktivitását tekintve is kiemelkedő. Akár 240 alkatrész megmunkálására is képes percenként. Az új szerszámokra fordítandó kiadások is nagy mértékben csökkenthetők az alkatrészek kis számának köszönhetően. A GRM széria minden szerszáma könnyedén beépíthető és használható a GRM-NC-vel. A szervo-vezérelt gép így helyettesíthet számos mechanikus gépet, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy magasabb minőségben állítsák elő termékeiket. A hagyományos sajtoló és formázó gépekhez képest a termelés 200%-os növekedést is elérhet, emellett a sorozatok legyártásához szükséges idő a felére is csökkenhet, az átállási idő pedig 9-szer gyorsabb. A korábban kifejezetten időigényes folyamatok, mint az anyagbetöltés beállítása, a szánegységek pozicionálása és az alakítóbélyeg mozgásának beállítása most már akár percek alatt elvégezhetők a VC 1 gép és a folyamatvezérlő rendszer segítségével.

Bihler_1

RM-NC-vel készített alkatrészek

Állandó minőség és folyamatbiztonság

Bihler_2

Könnyű és biztos kezelés a Bihler gépnek és a VC 1 vezérlőnek köszönhetően

A szervo-vezérelt gyártóegységek állandó magas termékminőséget biztosítanak. Minden gyártóegység szabadon programozható, a löket, az alacsonyabb holtpont, a löket pozíciójának pontos beállítása és a mozgás profilja szabadon beállítható. A maximális erő bármikor, bármilyen löket pozícióban elérhető. A formázó mozgások folyamatos erőátvitellel történnek. Ennek eredménye, hogy a huzal és szalag anyagok feldolgozása minden állomáson megfelelő sebességgel zajlik. A maximális folyamatbiztonság eléréséért minden egység beépített hűtő- és központi kenőrendszerrel rendelkezik. A szoftver alapú beépített túlterheltség védelem és az abszolút mérőrendszer segít a folyamatok során keletkező hő hatásainak csökkentésében.

Intelligens vezérlőtechnológia

A Bihler VariControl VC 1 gép és folyamatvezérlő rendszer biztosítja a kényelmes és megbízható munkát. Az átállási folyamatok egyetlen gombnyomással elvégezhetők, 100%-ban megismételhetők. Minden funkció, mint a tengelyek száma és a tengelymozgások, közvetlenül a vezérlőn programozhatók, nem igényelnek semmiféle külső programozó eszközt. A bASSIST multimédiás elemző és online segítőrendszer támogatja a kezelőket videókkal, grafikákkal és sok más hasznos információval, ezzel elősegíti a folyamatok könnyű optimalizálását.

Forrás: EuroBlech

További információ:

A Bihler hivatalos hazai forgalmazója az IC-Hungary Kft.

Megosztás
[
    ]