5-tengelyes formamarás WorkNC-vel, Mazakkal

2014_09_04_CADCAM_04

2014. szeptember 4-én látványos nyílt napon vehettek részt azok, akik ellátogattak a Mazak magyarországi telephelyére, mivel a szerszámgépgyártó 5-tengelyes megmunkálóközpontján, a WorkNC-vel programozott szerszámpályákat alkalmazva, Iscar szerszámokkal végzett forgácsolási bemutatót láthattak.

A CAD-CAM Solutions Kft. által forgalmazott WorkNC-vel programozott szerszámpályák, alaposan, mind az 5 tengely mentén, szimultán megmozgatták a Mazak Variaxis i-500 megmunkálóközpontot. A forgácsolási bemutató persze önmagában nem jelentett volna semmit, ha nem életszerű a példa, ezért is döntöttek úgy a CAD-CAM Solutions Kft. munkatársai, hogy 1.2312 műanyag alakító szerszámacélból készítik a bemutató alkatrészt.

[youtube]kRrubXz6KBw[/youtube]

A nyílt nap alatt számos előadást is meghallgathattak az érdeklődök, mind a Mazak szerszámgépeiről, mind a Büttner Kft-ről, mind pedig az Iscar és a Cad-Cam Solutions munkatársaitól. Mivel a teljes gyártási folyamatot felölelték a kiállító cégek, ezért a rendezvény résztvevői teljes képet kaphattak az általuk egyenként vagy akár közösen nyújtott szolgáltatásokról illetve termékekről.

2014_09_04_CADCAM_29A közösen megtartott szakmai nap természetesen nem csak a cégek portfóliójának bemutatására szolgált, hiszen az elsődleges cél a felhasználó ismeretek bővítése volt minden érdeklődő számára.

A szakmai napon nem csak a szó, hanem élő megmunkálás is folyt, vagyis az elmélet párhuzamosan a gyakorlatban is megismerhető volt, méghozzá komplett technológiai folyamat során, így sor került nagyolásra, maradéknagyolásra, elősimításra, simításra, maradékmarásra

A konferencián résztvevő érdeklődők között a Cad-Cam Solutions Kft. három hónapig érvényes, teljes értékű 5-tengelyes licencet sorsolt ki.

A konferencián résztvevő vállalatokról és termékeikről bővebben beharangozó cikkünkben olvashat.

2014_09_04_CADCAM_36_cikkbe

[nggallery id=186]

További információ:

A WorkNC hivatalos hazai forgalmazója a CAD-CAM Solutions Kft.

 

Megosztás
[
    ]