Új CNC vezérlő sorozatot mutatott be a FANUC az IMTS 2014 kiállításon

A 2014-es IMTS kiállításon a FANUC bemutatta újításait a CNC megmunkálás területén, melyek növelik a gyártási teljesítményt, valamint megkönnyítik a gépek használatát és karbantartását.

Fanuc 0i-F CNC

Találkozhattunk az új 0i-F CNC szériával, az új egységes dizájn képviselőjével, melyet 15”-os képernyővel és beépített Bluetooth technológiával felszerelt új CNC platformmal láttak el. Az új CNC központok digitális szervo adapterrel és EtherCat felülettel is el lettek látva.

Az új sorozat, a 0i-F CNC a világ legnépszerűbb és leggazdaságosabb CNC szériájának, a 0i-nek a legújabb tagja, melyet a sokoldalú 30i CNC-hez hasonlóan terveztek és akár 15”-os kijelzővel is elérhető. A 0i-F széria is rendelkezik a 30i CNC-k olyan előnyös tulajdonságaival, mint például a könnyű kezelhetőség és a hatékony hálózati megoldások, kiegészítve egy magasan kompatibilis PMC létrával. Mindezen tulajdonságoknak köszönhetően könnyebb a gépek üzemeltetése és karbantartása a műhelyben. A 0i-F használhatóságát és karbantartásának egyszerűségét tovább növeli a tény, hogy ugyanolyan motorokat, erősítőket és perifériás eszközöket (biztonsági vezérlő panel, I/0 modul/egység, iPendant, felületi egység kézi eszköz panelhez) használ, mint a 30i sorozat modelljei.

Közös PMC funkciók a 0i-F és a 30i-B-ben: több pályás PMC, létra felosztás kezelése, funkcióblokk, többnyelvű kommentezés és I/0 Link i. Az 1 pályás 0i-MD (maró) és 0i-TD (eszterga) rendszerek vezérelt tengelyeinek számát 9-re növelték, míg a 2 pályás 0i-MF 11 vezérelt tengellyel rendelkezik.

A 0i-F széria további kiemelkedő tulajdonságai: 15”-os kijelző, I/0 Link i, FSSB nagysebességű merev menetfúrás, adagoló vezérlő funkció, tolerancia vezérlés, tengelynév kiterjesztés, mappa kezelés, gyors újraindulás, rugalmas pálya kijelölés, több tengelyű PMC funkció, létre felosztás kezelése, EtherNet/IP és PROFINET.

Az új CNC platform PC technológiák használatával teszi lehetővé a megnövelt funkcionalitást. A beépített Bluetooth-nak köszönhetően vezeték nélküli megoldások is alkalmazhatók a CNC működtetésében. Ily módon tehát lehetővé válik, hogy egy távoli eszközről, akár egy tabletről vezéreljük a CNC-t. Sőt már a bonyolultabb PC alkalmazások, mint a CAD/ CAM vagy NCGuide is futtathatók távolról, így a munkafolyamatok közben nem kell elhagynunk a CNC gépet, hogy ezeket a tervezési folyamatokat a számítógépnél végezzük el. A FANUC új rendszerének további előnyeivel is megismerkedhettünk, mint például a továbbfejlesztett 3D grafika, az új, nagyobb méretű adattároló egység, melyhez akár perifériás eszközöket, egeret és billentyűzetet is csatlakoztathatunk.

Az új, EtherCAT felülettel ellátott digitális szervo adapter további lehetőségeket biztosít az alkalmazások nyújtotta lehetőségek kiaknázására, amikor nagy sebességre és nagy pontosságra van szükség. A digitális szervo adapter által a FANUC szervomotorokat egy másik vezérlőről irányíthatjuk az EtherCAT szoftveren keresztül. Egyszerre akár 8 tengelyt, beleértve az orsókat, és akár 3 nagyméretű szervomotort is kezelhetünk vele. A digitális szervó adapter használatával a hidraulikus és más fajta szervókat nagy pontosságú, csúcsteljesítményű FANUC szervomotorokra cserélhetjük. Az EtherCAT felület leginkább a présgépeket, drótos fűrészgépeket és elektromos befecskendezésű öntvényező gépeket alkalmazó ügyfelek számára ideális.

Forrás cnc.fanucamerica.com

További információ:

A FANUC hivatalos weblapján.

Megosztás
[
    ]