NC szerszámgép szimuláció DELMIA-val

Az NC programozóknak nagy segítséget jelent a V6 terméktervekkel való együttműködés és a fejlett automatizálás, melyek segítségével látványosan csökkenthető a programozási és a program optimalizálási folyamatokra fordított idő.

A Delmia NC gép szimuláció (NMS) lehetővé teszi a programozók számára az NC programok virtuális ellenőrzését, a szerszámgépek mozgásának és az anyageltávolítási folyamatnak a szimulációját egy NC szerszámpálya, vagy egy posztprocesszált NC kód alapján. A Delmia NMS biztosítja, hogy az NC programozó képes legyen jó minőségű és optimalizált NC programokat készíteni azáltal, hogy kiküszöböli a ütközéseket, a fölösleges szerszám mozgásokat, és a hibás anyageltávolítási folyamatokat.

Delmia V6 Machining

NC összeállítások automatikus felfogása és a gépbeállítások ellenőrzése.

A felhasználók egy egyszerű lépéssel a megfelelő pozícióba mozgathatják az NC összeállítást. Az interaktív elérhetőség analízisnek köszönhetően könnyen ellenőrizhető a megmunkálás.

Az NC szerszámpályákon alapuló NC szimulációk segítik a felhasználókat, hogy ellenőrizhessék a programozott pályákat, ami gyorsítja a NC műveletek hibamentes generálását.

Az NC szerszámpályákon alapuló NC szimulációk segítik a felhasználókat, hogy ellenőrizhessék a programozott pályákat, ami gyorsítja a NC műveletek hibamentes generálását.

NC szerszámpályákon és kódokon alapuló egységes és egyidejű gépmozgási, valamint anyageltávolítási szimuláció

A szerszámpálya alapján készült NMS elősegíti a jobb minőségű NC műveletek generálását azáltal, hogy azonosítja a hibás és fölösleges gépmozgásokat. Ezenfelül lehetőséget nyújt az anyageltávolítás minőségének ellenőrzésére is. A programozó képes még a műhelyben történő használat előtt generálni és ellenőrizni egy végső NC kódot.

Szerszámgépek mozgáshatárainak ellenőrzése

Szimuláció közben megjeleníthetők a tengelyek mozgástartományai, mellyel előre megmondható, hogy a kiválasztott NC gép alkalmas-e a program futtatására anélkül, hogy túllépné a mozgáshatárokat.

Szimuláció közben megjeleníthetők a tengelyek mozgásának határai, mely előre jelzi a kiválasztott gép alkalmasságát a program futtatására.

Szimuláció közben megjeleníthetők a tengelyek mozgásának határai, mely előre jelzi a kiválasztott gép alkalmasságát a program futtatására.

A termék legfontosabb Jellemzői:

  • Támogatja az NC programozók munkafolyamatait
  • Kiterjeszti a Delmia V6 Machining képességeit bonyolultabb feladatok elvégzésére
  • Nem szükséges leállítani a szimulációt, ha ütközést észlelünk, ehelyett egy naplóbejegyzést készít a program, mellyel egyszerűen ahhoz a részhez ugorhatunk, ahol a probléma bekövetkezett, majd megváltoztathatjuk a beállításokat, ahol szükséges.
  • Posztprocesszált ISO kódok ellenőrzése szimulációval marógépekhez, esztergákhoz és maró-esztergákhoz.
  • Alkatrész mozgatási és szerszámváltási támogatás
  • Hibanapló készítése, melyet a szimuláció végén elemezhetünk
  • Ütközés érzékelés
  • Ciklusidő számítás
Tegyen szert FOLYAMATos versenyelőnyre!
A fentiekben ismertetett megoldással részletesebben megismerkedhet a 2014. október 9-én, a Larus Étterem és Rendezvényközpontban megrendezésre kerülő szakmai napunkon. Jöjjön el, teszteljen, tegye fel kérdéseit, és ismerje meg személyre szabott megoldáscsomagjainkat, mellyel gyorsabban és hatékonyabban oldhatja meg a mindennapi munkája során fellépő problémákat.
 
 
Az előadásokról és a programról részletesebben honlapunkon tájékozódhat!

Forrás CAD-Terv Kft.

További információ:

CAD-Terv Kft. honlapja

Megosztás
[
    ]