Milyen fejlesztésekkel készül az Autodesk Fusion 360 csapata?

A Windows-alapú kliens felhasználói számára mostantól elérhető lesz a Fusion 360 tervezési megoldásának és integrált CAM-eszközének előzetes verziója. Mac rendszerre is hamarosan elérhetővé válnak ezek a képességeket.

A CAM-környezetben bármilyen tervből létrehozhat szerszámpályákat az új műveletgomb használatával. Ezek a szerszámpályák azon tervhez kapcsolódnak, amelyből létrehozták őket. Az ilyen szerszámpályákon dolgozó felhasználókat értesíti a rendszer, ha a terv megváltozik, és dönthetnek a frissítés mellett. A tervek és a CAM-szerszámpályák között a kapcsolódó adatgombbal vagy a műszerfalon található új, kapcsolódó „adatlappal” válthat. A terveket és a szerszámpályákat külön kezelheti a műszerfalon.

fusion1

Adatok és együttműködés a műszerfalon

A visszajelzéseknek köszönhetően a fejlesztőcsapathoz is elértek a műszerfallal kapcsolatos kérések. Hamarosan jelentősen fejlesztetik az online megtekintőt, és mostantól a műszerfalról vagy akár az elem részleteit tartalmazó oldalról is kereshet a modellekben.

fusion2

Az egyéb fejlesztések közé tartozik a megosztási munkafolyamat egyszerűsítése: a projekthez való hozzáadás nélkül is bárkit meghívhat a terven való együttműködésre. A rendszer mostantól automatikusan hozzáadja ezen felhasználókat ahhoz a projekthez, amelyben a tervezés folyik. Hasonlóképpen egy projekt vendégei meghívhatnak más vendégeket, ha a projekt tulajdonosa jóváhagyja a meghívást.

A részegységek beszúrási munkafolyamatát is egyszerűbbé tettük a projektekben való keresés és navigálás lehetővé tételével a beszúrni kívánt megfelelő részegység keresése érdekében.

fusion3

 

A modellezés használhatóságának és munkafolyamatainak fejlesztései 

A modellezés területén az IdeaStation felületen megosztott visszajelzések alapján javították a használhatóságot, és lezárták a félkész munkafolyamatokat. Az alábbiakban néhány olyan, sokak által kért modellezési szolgáltatás található, amely a legutóbbi frissítés részét képezik:

Idővonal-csoportosítás. A közösség folyamatos visszajelzései alapján a modellek méretének növekedése, illetve importált modellek használata     esetén bonyolulttá és olykor kezelhetetlenné vált az idővonal.

fusion4

• Idővonal-alapú foltozási és határvonal-kitöltési parancs a javítási munkaterületen
• Lehetőség a modell alapértelmezett tájolásának megadására
Kiosztások létrehozása mindkét irányban a központi kiosztás-beállításokban
Háló parancs

fusion5

Néhány más, sokak által kért importálási/exportálási beállítás támogatását is hozzáadták.

• Terv exportálása objektumként
• Mentés DXF formátumban
• Inventor 2015-fájlok támogatása

 

Kiváló minőségű renderelés és egyszerűsített anyagkezelési felhasználói felület

Egy szépen renderelt modell nem csak arra jó, hogy a látványával lenyűgözze az embereket. Fontos eszköz ahhoz is, hogy a tervezők a lehető legpontosabban és leginkább valósághűen mutathassák be tervezői szándékukat. A hamarosan megjelenő frissítés újdonságai:

Külön renderelési felület – a rendereléshez szükséges összes eszköz egyetlen külön ablakban
• Új és továbbfejlesztett renderelési környezetek a renderelési eredmények szélesebb
választéka érdekében
Egyszerűen használható felhasználói felület az anyagkezeléshez vontatáson alapuló
hozzárendeléssel
Renderelési anyagok továbbfejlesztett választéka (mostantól Appearance – Megjelenés
néven). Az anyagok mostantól a Fusion360 Real-time Ray Tracer és a felhőalapú renderelési
szolgáltatással is használhatók

fusion6 fusion7

 

Emellett valósághű rendereléseket hozhat létre nagyon rövid idő alatt, amelyeket a Fusion 360 megoldásban tárolhat. Így van, a funkció a megoldás része lett!

 

fusion8

 

Leegyszerűsített felhasználói felület az anyagok és a megjelenések eléréséhez.

 

fusion10

 

Stabilitás

Sokan egyértelműen a tudtunkra adták, hogy a stabilitás és az összeomlások súlyos problémát jelentenek. Ezt nagyon komolyan vesszük, és keményen dolgozunk a megoldásán. Azt vettük észre, hogy a stabilitási problémák jelentős hányada a MAC platformhoz kapcsolódik. A MAC platformmal kapcsolatos ismert stabilitási problémák többségét elhárítottuk a májusi kiadásban.

Az instabilitás másik területe az adatfeltöltés és a fordítás. Hibákat találtunk a hálózati topológiánkban és a fordítási folyamatban, és dolgozunk ezek elhárításán. Rendkívül nagy figyelmet fordítunk a stabilitási problémákra, és ez így is marad, amíg teljesen meg nem szüntetjük őket.

Az Autodesk Fusion 360 folyamatosan frissül a felhasználói visszajelzések és igények alapján. Amennyiben az Autodesk Fusion 360 fejlesztési irányához vannak ötletei, vagy a felhasználói közösség tagja szeretne lenni, az alábbi weboldalon csatlakozhat.

Forrás: Fusion 360 blog

További, az Autodesk megoldásokkal kapcsolatos hírek, események, szakmai anyagok, esettanulmányok, tippek és trükkök valamint események és pályázatok bemutatása és ismertetése az Autodesk közösségi portálján, a www.autodeskforum.hu weboldalon.

Megosztás
[
    ]