FANUC Hungary Kft. – kibővült portfolió

2014_05_27-30_FANUC_05Az Ipar Napjai 2014 kiállításon meglátogattuk a FANUC magyarországi, a FANUC FA Hungary Kft. és a FANUC Robotics Magyarország Kft. összevont képviseletének standját is, ahol Mezei Tamás, a FANUC Hungary Kft. irodavezetője beszélt kameránk előtt a két cég egyesítéséről az összevont termékpalettáról, valamint a kiállított LR Mate robotról.

A konkrét kiállított termékek közül Kálazi Balázs, a FANUC Hungary Kft. értékesítő mérnöke a ROBODRILL α-D21MiA5 szerszámgépet mutatta be.

Ahogy Mezei Tamás elmondta, az egyesítésnek köszönhetően már egy kézből tudják kínálni a FANUC vezérlések és robotok mellett már a szerszámgépeket is, így a fröccsöntőgépekhez, szerszámgépekhez, robotokhoz szoftveres támogatással is a vevőik rendelkezésére tudnak állni.

A termékportfóliójuk tovább bővült speciális robotokkal, melyeket palettázási, ívhegesztési és összeszerelési feladatokra lehet alkalmazni. Ezek közül a kiállításon a LR Mate 200iD robottal találkozhattak az érdeklődők, mely a korábbi 200iC robot továbbfejlesztett változata. A karcsú robotkar lecsökkenti a robot és a környezetében található perifériák ütközésének esélyét szűk helyeken is. A kategóriájának legkisebb tömegű mechanikus egységével könnyen integrálható gépi környezetbe vagy éppen függőlegesen, keretről lógatva.

2014_05_27-30_FANUC_02

A nagy merevségű kar és a fejlett szervo technológia egyenletes mozgást biztosít még nagy sebesség mellett is, vibrációmentesen. A csuklók terhelhetősége jelentősen megnőtt, hatékonyan lehet több munkadarabot is egyszerre mozgatni. A robotot Mezei Tamás korábban már részletesebben is bemutatta nekünk.

2014_05_27-30_FANUC_04ROBODRILL szerszámgéppel kapcsolatban Kálazi Balázs kiemelte, hogy ezt az alaptípust három különböző, 300, 500 és 700 mm-es X-tengely menti mozgástartománnyal lehet elérni.

A kiállított 500 mm-es, közepes méretű α-D21MiA5  marógép 21 szerszámférőhellyel rendelkezik. A szerszámgép a FANUC jelenlegi legmodernebb vezérlőjével, a 31i típussal vezérelt, mely képes szimultán 5 tengely vezérlésére, így a szerszámgép további bővítése egyszerűen megoldható.

A kiállított szerszámgépen található egy DDR-T (Direct Drive Rotary Table) tengely, mely a FANUC saját fejlesztése és a direkt hajtásnak köszönhetően nagyon gyors forgatást, indexelést tesz lehetővé.

A szerszámgép 2 μm-es pozícionálási és 6 μm-es ismétlési pontossággal meggyőző teljesítményt nyújt, melyet tovább segít a szerszámgép alapfelszereltségéhez tartozó hőkompenzáció. A géphez elérhető főorsók fordulatszáma 10.000-24.000 1/perc tartományban van, így a forgácsolni kívánt anyagnak megfelelően könnyen kiválasztható a megfelelő típus.

A ROBODRILL szerszámgépek korábban is szerepeltek már oldalunkon, ITT egy részletesebb bemutatót találhatnak, EBBEN a videóban pedig a gép gyorsaságára láthatnak meggyőző bizonyítékot!

További információ

A FANUC Hungary Kft. oldalán.

Megosztás
[
    ]