Élletörés, éllegömbölyítés CNC gépen

A forgácsolt alkatrészek éleinek precíz letörése, vagy legömbölyítése sokszor aránytalanul nagy ráfordítást igényel, és néha emiatt újból fel kell fogni a munkadarabot. A Magafor többfunkciós szerszámai ezt a műveletet jelentősen felgyorsítják.

Portfóliójukból négy szerszámtípust ajánlanak:

  • Multi-V az orsó felöli élletörésre
  • Bi-Face a hátsó peremek letörésére
  • Negyedkör maró az orsó felöli élek legömbölyítésére
  • Bi-Face-R a hátsó peremek legömbölyítésére

Mind a négy szerszám mikroszemcsés keményfémből készül, a bevonatos változat pedig edzett acélhoz is alkalmas, egészen 67 HRc keménységig. A szerszámok méretválasztéka lehetővé teszi használatukat akár kis furatoknál is.

Multi-V

A Multi-V szerszám a tetszőleges vonalvezetésű külső és belső peremek letörésén kívül V-horonymarásra és más műveletekre is alkalmas, ami időmegtakarítást jelenthet. Ez a szerszám 40-60-90-100-120 fokos csúcsszöggel készül, Ø 0,1 – 20 mm mérettartományban.

perfor

 

Bi-Face

A Bi-Face kétoldalas szimmetrikus szögmarók állandó hátszögű profillal rendelkeznek, ami jó felületminőséget eredményez. Az alábbi műveletekre alkalmasak, furatoknál interpolálással: élletörés elöl, élletörés hátul, V-horony marás az alkatrész oldalán.

Méretválaszték: Ø 1-16 mm, 90° és 60°.

perfor

 

Negyedkör maró

A rádiusz a kis d1 átmérőhöz van pozicionálva, ami CNC gépen lehetővé teszi teljes kontúrvonalak bejárását és a peremek egyenletes legömbölyítését. Kis furatokhoz is alkalmas Ø 0,5 mm-től. A szerszám ráadásul többször utánélezhető.

Méretválaszték: R0,1–R6 mm.

perfor

 

Bi-Face-R

Ez a szerszám a Bi-Face szögmaró és a negyedkör maró kombinációja. CNC gépre ajánlott szerszám az alkatrészek éles peremeinek legömbölyítéshez elöl és hátul, valamint nehezen hozzáférhető helyeken is.

perfor5_1

 

Forrás Perfor Kft.

További információ

PERFOR Szerszámkereskedelmi Kft. honlapja