DMG MORI SPRINT 20|5 – Komplex alkatrészek hatékony megmunkálása

A DMG MORI Házi kiállításán debütál először hazánkban a cég SPRINT 20|5 esztergája. Ha élőben is szeretne meggyőződni az új szerszámgép képességeiről, látogasson el Ön is a DMG MORI Hungary bemutatótermébe 2014. október 14-17. között.

A rendezvényre regisztrálnibarna.bartha-biro@dmgmori.com e-mail címen
vagy a +36-1-371-2458  fax számon lehet, az alábbi meghívó kitöltésével.Meghívó letöltése!

legkésőbb 2014. október 7-ig regisztrált vendégek között a helyszínen olyan értékes nyereményeket sorolnak ki, mint egy DMG MORI ajándékcsomag, egy értékes karóra, egy iPad mini és egy kétszemélyes wellness hétvége. A Házi kiállításra ellátogatók ráadásul egy DMG MORI ajándékkupont is átvehetnek a cég területi képviselőjétől, amely felmutatásával olyan kedvezmények közül választhat gépvásárláskor, mint a díjmentes oktatás, a díjmentes service agent csomag vagy a díjmentes szerszámcsomag.


A SPRINT 20|5 alapfelszerelésben 5 lineáris tengellyel és C-tengellyel ellátott főorsóval van felszerelve. A megmunkáló terület 23 szerszám befogadására képes, melyek közül 4 darab lehet hajtott szerszám. A 4 hajtott szerszámhelyből 2 szerelhető fel hátoldali megmunkálásra is alkalmas szerszámmal. A gép egy másik kiemelkedő tulajdonsága a kiváló ára, az alapverzió mindössze 92 900 Euró.

Akár 20 mm-es rúdáteresztés

01 SPRINT 20-5

Az új Sprint 20-5

A SPRINT 20|5 az egyszerű és közepesen bonyolult munkadarabok sorozatgyártására lett tervezve. A főorsó maximális rúdáteresztése 20 mm. Az ellenorsó opcionálisan felszerelhető automatikus munkadarab kirakodóval, amely akár 20 x 600 mm-es munkadarabok kezelésére is képes. A gép megbízhatóságát és pontosságát tovább növeli a rendkívül stabil szerkezeti kialakítás. A robusztus, 25 mm széles golyós megvezetések biztosítják az egyenletes merevséget. A jó hőstabilitással rendelkező, sík öntött alap és a meredek belső falak optimális forgácsáramlást tesznek lehetővé. A gép 23 férőhelyes szerszámtartója akár 0.2 másodperces forgácstól forgácsig mért szerszámcserélési idő elérésére is képes, ezzel biztosítva a kiemelkedő hatékonyságot. Ezeket az önmagukban is jelentős produktivitási mutatókat tovább fokozzák az automatikus munkadarab kirakodási megoldások.

A komplex folyamatok tökéletes elvégzésének érdekében a főorsót C-tengellyel is ellátták. Az opcionális hajtott szerszámokkal történő hátoldali megmunkálásokhoz az ellenorsót is ellátták C-tengellyel. A gép mindkét orsóját beépített orsómotorral tervezték. A főorsó teljesítménye 2.2 kW, amely 14 Nm nyomaték leadására és maximum 10 000-es fordulatszámra képes, míg az ellenorsó teljesítménye 1,5 kW, amely 4,8 Nm nyomaték leadására, maximálisan szintén 10 000-es fordulatszámra képes.

SWISSTYPEkit rövid és hosszesztergáláshoz egyetlen gépen

„A SWISSTYPEkit-tel kombinálva a főorsó 60 mm-es mozgástartománya 180 mm-re növelhető, ezzel lehetővé téve, hogy egyetlen gépen végezzük el rövid, vagy akár hosszú alkatrészek esztergálását is. Az átalakításhoz mindössze annyi a dolgunk, hogy felerősítjük a vezető perselyt és átállítjuk a vezérlést a menün keresztül. Az egész folyamat kevesebb, mint 30 perc alatt elvégezhető”, mondta Paolo Musante, a GILDEMEISTER Italiana S.p.A ügyvezető igazgatója „Ez a rendkívül egyszerű és gyors váltás a rövid és hosszesztergálási folyamatok között két döntő előnyt is biztosít a vevők számára. Először is egyetlen géppel végezhetik munkadarabok széles körének megmunkálását, másodszor ezzel nagymértékben csökkenthetők a költségek. A rövidebb munkadarabok természetesen megmunkálhatók svájci típusú esztergákon, de ennél a gépnél a kiadódó hossz a hosszeszterga konfigurációban 170 mm, míg a rövid eszterga konfigurációban mindössze 70 mm.”

Komplex megmunkálás akár 6 hajtott szerszámmalösszesen 23 szerszámmal

A megmunkáló terület összesen 23 szerszám befogadására képes, melyek két különálló szánon rögzíthetők. Ez a technika teszi lehetővé a fő- és ellenorsón történő párhuzamos megmunkálást. A főorsóhoz 6 férőhely tartozik elülső és 6 radiális esztergafolyamatokhoz. További 4 radiális állás használható hajtott szerszámokhoz. Az első szánon 3 férőhely található az ellenorsóval végzett hátoldali megmunkálásokhoz, valamint további 4 férőhely a második szánon. A szán továbbá felszerelhető két hajtott szerszámmal, és az ellenorsóhoz tartozó C-tengellyel is.

sprint_20_5,bergamo

Két különálló szánon összesen 23 szerszámot rögzíthetünk

A gép mindössze 2 m2 helyet foglal, a gyártás-optimalizált STEALTH dizájnnak köszönhetően, beleértve a MITSUBISHI M70-es vezérlőrendszerhez tartozó 10.4”-os vezérlő panelt is. „A tervezők itt egy kisebb csodát vittek véghez: a 180 mm hosszú munkadarabok megmunkálása 23 szerszámmal szabványosnak nevezhető, a 600 mm hosszú tengely már valamivel ritkábbnak mondható, viszont a 2 m2-es helyigény teljesen egyedülálló”, mesélte lelkesen Paolo Musante a nagy munkaterülettel rendelkező, kisméretű gépről. Rengeteg lehetőség áll a felhasználó rendelkezésére, ha sorozatgyártásról van szó. Érdemes megemlíteni a rúd megmunkáló csomagot, amely forgács elvezetővel és rúdbetöltővel is rendelkezik. A produktivitás további növelésének céljából a szerszámállomások szerszám gyorscserélő rendszerrel is felszerelhetők, mellyel akár 20%-kal rövidebb szerszámozási és újra-szerszámozási idők érhetők el.

Automata produkciós eszterga rövid és hosszú munkadarabokhoz

Az új SPRINT 20|5 a tökéletes választás, ha egyszerű vagy közepesen komplex alkatrészek sorozatgyártásáról van szó. Használata elsősorban az egészségügyi, elektronikai és autóiparban, valamint hidraulika alkatrészek gyártásánál ajánlott. Speciális felszerelésként elérhető továbbá egy szabadalmaztatott direkthajtású egység, melyet külső menetvágásra terveztek, valamint akár egy nagyfrekvenciájú, 80 000-es fordulatszámú egység is, Torx profilú csavarfejek marására, mikro-lyukak fúrására vagy belső menetek előállítására.

A SPRINT 20|5 technikai adatai:

  • Akár 20 mm-es rúdáteresztés
  • Max. főorsószekrény löket 60-180 mm-ig az opcionális SWISSTYPEkit kiegészítővel, a munkadarab hossza akár 600 mm is lehet az opcionális kirakodó szerkezetnek köszönhetően
  • 23 szerszám férőhely, melyből 4, opcionálisan 6 hajtott szerszám (6000-es fordulat, 1.45 Nm, 0.9 kW)
  • 10 000-es fordulatszámú főorsó, 14 Nm és 2.2 kW teljesítménnyel (S1 – 100 % DC)
  • 4.8 Nm-es and 1.5 kW-os, 10 000 fordulatszámú ellenorsó (S1 – 100 % DC)

A SPRINT 20|5 tulajdonságai:

  • Akár 20 x 600 mm-es munkadarabok megmunkálása, mindössze 2 m2-es helyigénnyel
  • SWISSTYPEkit rövid és hosszesztergálási folyamatokhoz, egyetlen gépen
  • 23 szerszám két független szánon, melyből a főorsón 4, az ellenorsón 2 hajtott szerszámok használatára is alkalmas
  • 20%-kal rövidebb szerszámcserélési idő a gyors szerszámcserélő rendszernek köszönhetően
  • Optimális forgácsáramlás a meredek oldalfalaknak köszönhetően
  • Hosszabb munkadarabokhoz használt 600 mm-es kirakodó egység az ellenorsón keresztül
  • Magasnyomású hűtőfolyadék ellátás, akár 120 bar-ig
  • 10.4”-os kijelzővel ellátott MITSUBISHI M70 CNC vezérlő (FANUC 32i-B – opcionális)

További információ

DMG/Mori Seiki Hungary Kft. honlapja

A DMG / Mori Seiki Hungary Kft. kapcsolattartója:
Bartha-Biró Barna
Tel.: +36-1-371-2450
Fax: +36-1-371-2451
Mobil: +36-30-894-5898
E-Mail: barna.bartha-biro@dmgmori.com

Megosztás
[
    ]