CAD-CAM szoftver újdonságok az Enterprise Group-tól!

A CAD-CAM felhasználók jelentős hányada minden évben izgatottan várja, hogy az új szoftververziók milyen újdonságokkal jelentkeznek, milyen új parancsok, műveletek jelennek meg vagy alakulnak át. Ez nem véletlen, hiszen így munkájuk jelentős mértékben rövidülhet, egy-egy művelet sokkal könnyebben elvégezhetővé válik. Az Ipar Napjai 2014 kiállításon az Enterprise Group csapatát kérdeztük, hogy az általuk forgalmazott szoftverekben milyen újítások várhatók idén.

Solid Edge ST7

[youtube]tM89MGPfRts[/youtube]

Szűcs Imre, az Enterprise Group ügyféltámogató mérnöke elmondta, hogy személyesen is részt tudott venni a Solid Edge ST7-es verziójának májusi bemutatóján Atlantában. Az ST7-es képes .jt fájlok beolvasására úgy, hogy a bennük levő PMI-ok azonnal felhasználhatók a modell módosításához. A térbeli alakzatok, pl. csövek létrehozását már 3D-sketch-ben is el lehet végezni, a rajzolt vagy importált lemezek kezelése is jelentősen egyszerűsödött, illetve összeállításban is könnyebben lehet szabálytalanul elhelyezkedő, de azonos alkatrészeket elhelyezni. Fontos változás, hogy a renderelést immár a Keyshot végzi, az alkatrészek, az összeállítások vagy akár az animációk is kompletten átvihetők, hogy ez a professzionális modul számítsa a fotorealisztikus képeket. Emellett természetesen számos más újdonság is található, ez csupán ízelítő volt a teljes szoftvert átölelő újításokból. Az új verzió kiadása júliusban volt várható, az ügyfelekhez augusztusi érkezést ígértek.

 

A Vero CAM újdonságai

A Vero CAM újdonságairól Gyönyörű Attila az Enterprise Group CAM-termékvonal vezetője nyilatkozott. Elmondta, hogy egy viszonteladói konferencián ők is első kézből értesülhettek az újdonságokról és a tervekről. Itt kiemelnénk, hogy az Eterprise Group kitüntetésben részesült a tavalyi eredményei alapján. A konferencián elmondták, hogy a Radanból idén tavaszra nem, csak őszre terveznek új verziót, az Alphacam-ből és az Edgecam-ből viszont már megjelent az angol verzió. Edgecam esetébenben az új Workflow környezet állt a fejlesztés középpontjában, amely fejlesztései kiterjednek a felhasználói felülettől a továbbfejlesztett automatikus megmunkálási folyamatig, így több, részletesebb lehetőség nyílik a megmunkálás tervezésére, emellett pedig a testmodellezés is lehetővé vált a programban. Edgecam megmunkálás

Tecnomatix

Az interjúban szót kapott Kádár Botond is, a Fraunhofer Projekt Center központi menedzsere is, aki az Enterprise PLM üzletágának életébe új családtagként belépő Tecnomatix szoftvercsaládot mutatta be. A termék értékesítéséért az Enterprise a felelős, míg a támogatást a Fraunhofer biztosítja az ügyfelek részére. Magyarországon a legelterjedtebb megoldás a Plant Simulation, ami a gyártásfolyamatok illetve a logisztikai folyamatok modellezésére, szimulációjára és optimalizálására hivatott. Emellett a szoftvercsaládban megtalálható a Process Simulate is, mely a robot rendszerek és robot programozás támogatására szolgáló eszköz. Ha élőben is szeretné megismerni a programok működését és újdonságait, akkor látogasson el az EPLM Trends 2014 kiállításra szeptember 18-án!

További információ:

Az Enterprise Goup honlapja
A Fraunhofer Projekt Center honlapja

Megosztás
[
    ]