Az OR-Laser bemutatta legújabb és egyben legnagyobb lézergravírozó gépét

OR Laser MAG LPX

OR Laser MAG LPX

A lézertechnika fejlődése és térnyerése a mai napra már teljesen nyilvánvaló. Egyre több helyen találkozhatunk lézerhegesztő, lézervágó gépekkel. Ezek a gépek jogosan hódítanak, hiszen lézerrel gyorsan, pontosan és tisztán dolgozhatunk. A megmunkálási folyamatok végén azonban gyakran szükség van a kész munkadarabok jelölésére, megírására. Itt jönnek képbe a lézeres gravírozók.

Az OR-Laser idén bemutatta a legújabb, egyben legnagyobb lézergravírozó gépét, az LPX Laser-t.

Ez a gép is a MAG (marking, graving – jelölés, gravírozás) gépcsalád tagja, amely így most már 3 tagot számlál.  A MAG BOX alapgép a kisebb, max. 10 kg-os munkadarabok megírására alkalmas, a BIG BOX már nagyobb falatokkal is elbír, de a csúcsmodell, az LPX akár 1000 kg –ig is terhelhető. Motoros X/Y asztallal rendelkezik, a megírható felület optikától függően akár 700 x 700 mm is lehet! Ezek a paraméterek is jelzik: a fejlődés nem állhat meg, mindig az igényeknek megfelelően kell alakítani a kínálatot.

Viszont az OR-Laser nem elégedett meg ennyivel. A cég célja, hogy olyan megoldásokat nyújtson, amelyek valóban hasznosak, és jövedelmezőek lehetnek a felhasználó számára. Ezért például lehetséges olyan konstrukció összeállítása, amelyben a lézerfejet egy külön álló, Z-irányban mozgatható oszlopra szerelik fel. Így csak egy munkaasztalra van szükség, és már lehet is dolgozni. A kiegészítők, mint pl. a forgó tengely is a termelékenységet segítik. Továbbá lehetséges a már meglévő lézerhegesztő-rendszerre integrálni a lézerfejet. Az OR-Laser szerint ez a fajta hozzáállásbeli mobilitás az, amely előre viheti a vállalatokat.

lpx_2

A modern szállézer-rendszer gondoskodik a kiváló minőségről. A sugárminőség meghatározza a lézersugár összetartását, ezáltal gyakorlatilag definiálja az adott optikával elérhető minimális fókuszátmérőt. A gravírozó gépek sugárminősége általában 1.5-2 körüli, a MAG sorozat gépeiben M2<1.3 sugárminőségű lézerfejek találhatóak, amelyekkel a lehető legfinomabb, részletgazdag struktúrák kialakítása is lehetséges. Ezt a ’hardvert’ az Or-Laser saját fejlesztésű szoftvere támogatja. Ebben a CAD rendszerben egyszerűen tervezhetünk feliratokat, kódokat, importálhatunk képeket, dxf fájlokat, és sok más egyebet. A szoftver támogatja az inverz formák gravírozását, amely hasznos lehet fröccsöntő szerszámoknál. A teljes szoftver egy napon belül betanulható, mégis lehetőségek tárházát sorakoztatja fel.

Forrás IC-Hungary Kft.

További információ:

Az OR-Laser hivatalos hazai forgalmazója az IC-Hungary Kft.

Megosztás
[
    ]