Autodesk Simulation – végeselem előadás

Az Autodesk szimulációs termékcsaládja lehetővé teszi a legváltozatosabb mérnöki problémák végeselemes vizsgálatát. Mechanikai, folyadékáramlási, hőtani vagy fröccsöntési feladatok megoldása. Autodesk Nastran In-CAD - új mechanikai szimulációs modul!

operatingroom2-cikk

Az előadás tematikája

 • Áttekintés – mit, miért és hogyan vizsgáljunk?
  Áttekintjük a végeselemes vizsgálat alapjait, felhasználási módjait és lehetőségeit.
 • Az Autodesk Simulation termékcsalád bemutatása
  Az Autodesk szimulációs megoldásainak részletezése, illeszkedésük a digitális prototípus koncepciójába.
 • Simulation Mechanical – mechanikai problémák megoldása
  Az Autodesk Simulation Mechanical  lehetővé teszi a digitális prototípus vizsgálatát, és rugalmas módosítási, optimalizációs lehetőséget biztosít még a fizikai modell megvalósulása előtt.
  Egy példán keresztül átvesszük a szilárdsági analízis főbb lépéseit a modell kialakításától a hálózáson és peremfeltételeken keresztül az eredmények kiértékeléséig.
 • Simulation CFD – áramlástani vizsgálatok
  Az Autodesk Simulation CFD szoftver gyors, pontos és rugalmas, hő- és folyadékáramlást vizsgáló végeselemes rendszer, amely segítségével vizsgálhatjuk, optimalizálhatjuk és ellenőrizhetjük terveinket még a megépítés előtt.
  Példánkban egy adatközpont szellőzését fogjuk megvizsgálni hőmérséklet, nyomás és áramlási viszonyok tekintetében. Áttekintjük a főbb komponenseket és az eredmények kiértékelésének lehetőségeit.
 • Simulation Moldflow – fröccsöntés szimuláció
  Az Autodesk Simulation Moldflow segítségével megvizsgálhatjuk műanyag termékünk fröccsöntési folyamatát, meghatározhatjuk kitöltési, hűtési, zsugorodási tulajdonságait, valamint optimalizálhatjuk a technológia paramétereit.
  Áttekintjük a fröccsöntési szimuláció folyamatát, és egy példán keresztül átnézzük a hálózás lehetőségeit, a technológiai paraméterek beállítását, áttekintjük a vizsgálati módokat és értékeljük az eredményeket, beleértve a zsugorodást és a beszívódásokat is.
 • Az Autodesk szimulációs megoldásai felhasználói szemmel
  Tapasztalatok, eredmények, módszerek a Profi Master Kft. (Kópháza) gyakorlatában.
 • Kérdések, konzultáció, büfé

Az előadáson való részvétel ingyenes, ide kattintva tud regisztrálni!

Dátum: 2014.szeptember 24. szerda 10:00 -13:30

Helyszín: 9026 Győr, Kálóczy tér 6.  Bridge Hallgatói és Oktatói Klub, Kisterem (a Széchenyi István Egyetem közelében)

 

Forrás CAD-Art Kft.