A Solid Edge ST7 legfontosabb újdonságai

Renderelés a Luxion KeyShot® technológiájával

Renderelés a Luxion KeyShot® technológiájával

Egy korábbi cikkünkben már írtunk róla, hogy megjelent a Solid Edge legújabb, ST7 verziója. Most pedig eljött az idő, hogy az új szoftver legfontosabb újdonságairól részletesen is beszámoljunk.

3D-s vázlatok

A 3D-s vázlat alkatrész, szerelés és lemezalkatrész környezetben érhető el. A Solid Edge olyan funkciója ez mely segítségével számos modellezési szituáció felgyorsul. Többek között könnyedén létrehozhatunk 3D-s útvonalakat, de kiválóan használható vezetékek és csövek modellezésére, melyek több síkban vannak meghajlítva. Szerelési környezetben akár egzakt útvonalakat is létrehozhatunk a csővezetékek, a csövek vagy akár a vezetékek számára.

Tovább fejlesztett szinkronmodellezés

A továbbfejlesztett szinkrontechnológia segítségével hatékonyabban és gyorsabban módosíthatjuk modelljeinket. A szinkronmodellezési újdonságok főképpen az importált modellek módosításakor jelent nagy előrelépést. A letörés felismerés, a minta felismerése a mintában, az ofszet felületek ellenőrzése lehetővé teszi, hogy még hatékonyabban kezelhessük és módosíthassuk importált modellek geometriáit.

Gyorsabb és rugalmasabb szerelés és tervezési folyamat

Nagy szerelések könnyebb kezelhetőségét támogató új funkciók kerültek bele a Solid Edge ST7-be, mely nagymértékben felgyorsítja a szerelések tervezési folyamatát. Az új „Komponensek duplikálása” funkcióval olyan komponenseket lehet hatékonyan duplikálni, amelyek különböző pozíciókban találhatók meg az összeállításunkban. Az alkatrészeket a „honnan – hova” paranccsal a megfelelő irányba és pozícióba lehet lerakni függetlenül attól, hogy az alkatrészt egyszer vagy többször duplikáljuk.

solid_edge_1

A videó a képre kattintva indul!

Komponensek kiosztása görbe mentén

Lehetőség nyílt a Solid Edge legújabb verziójában, hogy a komponenseket ne csupán egy sík mentén osszuk ki, hanem 3D-s görbe mentén is.  Az alkatrész kiosztásakor a komponens pozíciója és orientációja a 3D-s görbe által van vezérelve.  (A képen látható  lépcsőnél egy csavarvonal görbe határozza meg a minta komponensek helyzetét.)

Hatékonyabb 2D rajz készítés

A továbbfejlesztett koordinátaméret elhelyezés segítségével egyszerűbbé vált a méretvonal igazításának és ugrásának megadása. Az új 2D rajz készítés révén leegyszerűsödött a nemzetközi szabványoknak megfelelő rajzok készítése, könnyebben szabályozhatjuk a méretigazítást és az automatikus ugrás készítését.

solid_edge_2

A videó a képre kattintva indul!

Hatékonyabb munkavégzés a nagy szerelések esetében

Mostantól meghatározhatjuk, hogy az egyes szereléseket melyik szintig kerülj újraszámításra megnyitáskor, illetve mentéskor. A frissítésre szoruló komponensek egy gombnyomással frissíthetők és menthetők. Ezzel az új funkcióval jelentősen csökken a program válaszideje és nem kell megvárni, hogy az egész szerelést végigszámolja, hanem csak azt az alkatrészt, amivel dolgozni szeretnénk.

Kiterített előgyártmány készítése 3D modellből

A dombornyomással vagy mélyhúzással készülő alkatrészek gyártási információinak létrehozásakor, most lehetőség nyílik arra, hogy egy kiterített előgyártmányt hozzunk létre bármilyen 3D-s modellből. Solid Edge ST7 figyelembe veszi a különböző anyagok fizikai jellemzőit és ez alapján számítja az előgyártmány anyag szükségletét.

solid_edge_3

A videó a képre kattintva indul!

Fix görbe

Az új verzióban lehetővé válik a konkrét hosszal rendelkező tömlőszerű komponensek létrehozása és tervezése. Az új funkció jelentősen meggyorsítja tömlő és kábelszerű alkatrészek modellezését, amely fix gyári hosszal rendelkeznek. A görbe akkor is megtartja a hosszát, ha valamelyik végpont helyzetét módosítjuk, így nem szükséges újból megadnunk az alkatrész méreteit.

Átláthatóbb kezelő felület

A Solid Edge ST7-ben új kezelőfelület került kialakításra mind a furat- mind pedig az anyag definíciók számára. Az új kezelőfelületek nem csupán funkciójukban újultak meg, hanem vizuálisan is egy új felhasználói élményt nyújtanak.

A szabványalapú furatmegadás felületét alkatrész, szerelés és lemezalkatrész környezetben érhetjük el, mely széleskörű támogatást nyújt a nemzetközi szabványok esetében.

Az anyagok definiálására is új felület került kialakítására, mely segítségével mostantól egy intuitívabb és átláthatóbb kezelő felületen érhetjük el az anyagok tárolásához, kategorizálásához és alkalmazásához szükséges paramétereket.

Az új felületen saját anyagjellemzőket is létrehozhatunk, de akár külső forrásból is importálhatunk anyag információkat. Az új kezelő felületen az anyaginformációkat tetszés szerint rendezhetjük és rendszerezhetjük akár külön mappákba mindenki saját kedve és igénye szerint.

solid_edge_4

A videó a képre kattintva indul!

Intuitív 3D mérés

Az új 3D-s mérés parancs kezelő felülete lehetővé teszi, hogy egyszerűen kérdezzünk le 3D mérési adatokat. Az új funkció segítségével könnyedén megszabhatjuk a megjelenítendő adatmennyiséget is. Egyetlen mérési parancs segítségével több 3D-s mérést is elvégezhetünk. A mérés eredménye a közvetlenül a modellen is megjelenik.

Tovább fejlesztett felhasználói felület

Az új intuitív felhasználói felület segítségével most még jobban szabadjára engedheti a fantáziáját! Az új kezdőképernyőn könnyedén elérhetővé válik a tanulást elősegítő képek és videók, illetve a tippek és trükkök funkció.

Forrás graphIT Kft.

További információ:

További Solid Edge ST7 újdonságokról és akciókról a graphIT Kft. honlapján olvashat!

Megosztás
[
    ]