A robotmunkások új korszaka: YuMi® az ABB új fejlesztése az Automatica 2014 kiállításról

Az Automatica 2014-es kiállításon mutatta be az ABB a következő videóban látható kétkarú robotot, melyet már az automatizálás új korszakára terveztek. A YuMi® névre hallgató összeszerelésre kialakított robot (neve az angol te és én szavakból született) fejlesztésének első szempontja, hogy megfeleljen az elektronikai ipar rugalmas és agilis gyártási igényeinek.

yumi_abb

YuMi® az ABB új kétkarú robotja

A robot puha, kipárnázott kettős karja, kombinálva az innovatív nyomaték- és erőérzékelési technológiával, garantálja a YuMi-val együttdolgozó ember biztonságát. A biztonság magába a robot funkcionalitásába, a működésének a kialakításába van beépítve, amely képessé teszi a robotot, hogy cella-független üzemmódban dolgozhasson.

A cég sajtóközleménye szerint a robot ügyesen kezeli a mobiltelefonok, táblagépek és karórák törékeny pici alkatrészeit, s precizitása révén akr egy cérnát is be tudja főzni a tűbe.

Az érdeklődők legközelebb élőben a Hannover Messe-n találkozhatnak vele, 2015 április 13-án, Németországban, mely egyebn a YuMi piaci bevezetésének is tervezett időpontja.

Megosztás
[
    ]