A Haas F1 csapat a Scuderia Ferrari csapatot választotta technikai partnerként

Haas F1Team logoA Haas F1 csapat, amely 2016-ban debütál majd a FIA Forma–1 világbajnokságon, a Scuderia Ferrari csapatot választotta technikai partnereként.

A Scuderia Ferrari a Forma–1 történetének legsikeresebb csapata: 16 konstruktőri bajnoki címet és 15 bajnoki címet tudhat magáénak. A Haas F1 csapatnak hajtóegységet, sebességváltót, valamint teljes technikai támogatást biztosít majd. A több évre kötött megállapodás szoros együttműködést tesz lehetővé a két szervezet között, amely versenyképessé teszi majd a Haas F1 csapatot a nyitószezonban és az azt követő években.

„Nincs rutinosabb vagy nagyobb múlttal rendelkező csapat a Forma–1 világában, mint a Scuderia Ferrari. Már a kezdetektől fogva részt vesznek a Forma–1 versenysorozatban, most pedig a Haas F1 csapat indulásának is a részesei lesznek” – mondta a Haas F1 csapat elnöke, Gene Haas. „A Forma–1 a motorsportok csúcsa. A legújabb technológiákat vonultatja fel, és a leginkább versengéssel teli motorsport a világon. A Haas F1 csapat és a Scuderia Ferrari neves és sikeres tagjai közötti összefogás a legnagyobb lehetőség számunkra, hogy csapatunk 2016-ban és azután is sikeres legyen.”

GeneHaas, Haas F1 csapat elnöke a F1konferencián

GeneHaas, Haas F1 csapat elnöke a F1konferencián

„Boldogok vagyunk, hogy bejelenthetjük ezt a fontos stratégiai partnerkapcsolatot a Haas F1 csapattal, és hogy végre amerikai szereplőt is üdvözölhetünk a Forma–1 világában” – mondta Marco Mattiacci, a Scuderia Ferrari csapatfőnöke. „Néhány hónappal ezelőtt kereskedelmi szinten egyesítettük az erőinket Gene Haas úrral, és ez az újabb lépés természetesen adódott folyamatosan fejlődő kapcsolatunkból. Míg elsődleges célunk a hajtóegységünk fejlesztési programjának megerősítése minden ügyfélcsapatnál, hisszük, hogy ezzel az új partnerkapcsolattal képesek leszünk túlnőni a hajtóegységek és a vonatkozó technikai szolgáltatások biztosításának megszokott szerepén. Az Egyesült Államok a mai napig a Ferrari egyik legfontosabb piaca, amely számos érdekes lehetőséget kínál. Nagyon várjuk, hogy támogathassuk a Haas F1 csapat erőfeszítéseit, hogy versenyképes játékosként állhasson a Forma–1 rajtvonalra.”

A hajtóegység részét képezi a motor, a kinetikus motor-generátor (MGU-K), a termikus motor-generátor (MGU-H), az energiatároló (ES), a turbófeltöltő (TC) és a vezérlőelektronika (CE). A nyolc előremeneti fokozattal rendelkező sebességváltót a vezető működteti a kormány hátuljára rögzített gombokkal.

 „Ezek a Haas F1 csapat minden tagja számára izgalmas pillanatok, és nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Scuderia Ferrari csapatban az igyekezeteinket támogató partnerre leltünk” – mondta Guenther Steiner, a Haas F1 csapat főnöke. „Ha a Forma–1-ről van szó, senki nem érhet fel a Scuderia Ferrari tudásához, technikai tapasztalatához és őszinte eltökéltségéhez. Tisztában vagyunk azzal, hogy van előttünk néhány nehézsúlyú versenyző, de tudjuk, hogy a technikai támogatásukkal hihetetlen gyorsasággal építhetünk fel egy tehetséges emberekből álló csapatot, és 2016-ban eséllyel indulhatunk majd a versenyen. A jövőre koncentrálunk, és nyitottak vagyunk mindenre, ami a Haas F1 csapat előtt áll.”

Forrás haasf1team.com

Megosztás
[
    ]