A Colchester bemutatja az új Tornado EL szériáját a 2014-es MACH kiállításon

Az új, verhetetlen árú Tornado EL sorozat kiegészíti a jelenlegi Tornado T sorozatot, de inkább arra tervezték, hogy a kezelő számára lehetővé tegye a gyors és egyszerű fémforgácsolást, miközben minimális képzettséget igényel.

Az új EL szériával őrizni szeretnék a hagyományt, miszerint jó minőséget biztosítanak versenyképes áron, ezzel erős hírnevet kölcsönözve CNC esztergaközpontjaik számára.

tornado_1

Új, erős felépítésű moduláris platformjával a Tornado EL megtartja a Tornadora jellemző pontosságot, megbízhatóságot, emellett pedig egy felhasználóbarát, Colchester fejlesztésű CNC vezérlő is bővíti a kiemelkedő tulajdonságok listáját. 

A teljes szériát az Egyesült Királyságban gyártják, pontosabban a 600 UK, West Yorkshire-ben található, Heckmondwike-i gyárában, mely az elmúlt 12 hónapban komoly fejlesztéseken esett át. A gépeket a teljes gyártási folyamat során az Egyesült Királyságban kialakult elvárásoknak megfelelően alakítják ki. 

A sorozat 2 és 3 tengelyes gépek 8 új modelljét foglalja magába. A kompakt EL2-től, melynek főorsó furat átmérője 42mm és 7.5 kW-os orsómotorjának köszönhetően maximálisan 6000-es fordulatszámra képes, egészen a 82 mm-es főorsó furat átmérőjű EL10-es modellig, melyet 4000-es fordulatszámmal működő, 18.5 kW-ot motorral láttak el.

A 3 tengelyes verziót tárcsafékes orsóval, hajtott szerszámozással és teljes C-tengely közbeiktatással szereltél fel, hogy a marást, fúrást, esztergálást és menetfúrást egyszerűbbé tegyék, mint valaha.

 A Tornado EL sorozatot a Fanuc OiTD vezérlő rendszerével tervezték, ezzel megcélozva azokat a felhasználókat, akiknek gyorsan, minden gond nélkül kell elvégezniük a fémforgácsolási feladatokat. A Colchester tervező mérnökei biztosították, hogy gépeik ennek az alapvető követelménynek megfeleljenek. 

Howard Bamforth, a 600 UK értékesítési igazgatója így nyilatkozott: „Büszkék vagyunk az Egyesült Királyság terezési és gyártási szakértelmére, és arra, hogy újra sikerült a vásárlóink elvárásait figyelembe véve egy csúcsminőségű gépet piacra dobni megfizethető áron. A 39 000 font alatti árak igencsak versenyképesek, gépeink pedig kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek.”

További információ:

A Colchester hivatalos weblapján.

 

Megosztás
[
    ]