Jelölje nagy munkadarabjait egyszerűen!

A TRUMPF a stuttgarti Lasys 2014 kiállításon, a sikeres TruMark Series 5000 sorozatának kibővítésével egy újabb világpremiert mutatott be. Az új TruMark 5010 fiber lézer egy all-in-one megoldás, amely egyetlen gépen belül egyesíti a fiber lézert, a szkennert, a vezérlést és a belső fókuszpont vezérlést. Nincs szükség külön tápegységre sem a többi lézergravírozó rendszerrel szemben. A gép 430 x 250 x 175 mm-es külső méretekkel és 20 kg-os tömeggel rendelkezik, így kompaktságának köszönhetően optimális választást jelent gyártórendszerbe történő beépítésre.

További érdekességet jelentenek a géphez elérhető kommunikációs csatlakozók és a rendkívül hatékony, kevés karbantartást igénylő szellőzőrendszer. Nem számít, hogy Ethernet, Profibus vagy Profinet, a TruMark 5010 kompatibilis minden az iparban népszerű szabvánnyal. A környezet hőmérséklete 15 és 40 C° között változhat anélkül, hogy az bármilyen negatív hatással lenne a lézer működésére. A gép egy másik említésre méltó jellemzője, hogy IP 54-es biztonsági minősítéssel rendelkezik. A fiber lézer por és cseppálló, így számos különböző ipari környezetben megállja a helyét.

TruMark_3Az 1062 nm-es infravörös lézer impulzusainak frekvenciája 1 és 200 KHz között szabadon állítható, így a TruMark 5010 az alapanyagok hosszú listájának gravírozására alkalmas. A rendszer minden az iparban előszeretettel felhasznált fémmel gazdaságosan képes dolgozni, az eredmény pedig garantáltan jó minőségű lesz, különösen mélygravírozás esetén. Ezen felül a TruMark 5010 műanyagok és természetes alapanyagok feldolgozására is alkalmas.

Az 1,6-nál is alacsonyabb M2 paraméterrel rendelkező lézersugár minősége kiváló, így a 160 mm fókusztávolságú optikával akár 50 μm átmérőjű fókuszfolt is elérhető. Ebből eredően a TruMark 5010 finom, igényes struktúrákat, valamint precíz jelöléseket képes létrehozni, rövid idő alatt. Az új lézergravírozó rendszer alkalmazásának fő területei az autó és fogyasztói termékeket előállító iparágak, valamint a gyógyászati és a fémlemez feldolgozó ipar.

TRUMPF TruMark 5010

TRUMPF TruMark 5010

Az új TruMark 5010-es egység és a felhasználó közötti kommunikációs interfészt a TRUMPF TruTops Mark névre keresztelt szoftvere biztosítja. A már többszörösen is bizonyított intuitív kezelőfelület a gravírozó szoftvert számos egyéb szolgáltatással ötvözi, amely magában foglal egy CAD szerkesztő programot, egy szekvenciális programozásra alkalmas eszközt és a lézernyaláb paramétereinek kezelését egyetlen alkalmazáson belül. Ennek szoftvernek köszönhetően a TruMark 5010-zel a gravírozás könnyebb már nem is lehetne.

További információ

Trumpf Hungary Kft. honlapja

Megosztás
[
    ]