hyperMILL: Optimális fúró és maró megmunkálási stratégiák az AMB kiállításon

Az idén szeptember 16-20. között megrendezésre kerülő AMB fémipari kiállításon az OPEN MIND is részt vesz Stuttgart-ban. A 4-es csarnok B31-es standján a CAD/CAM szoftverek és posztprocesszorok egyik vezető gyártójaként többek között be fogja mutatni a hyperMILL CAM megoldásának 2014.1-es verzióját, beleértve a legújabb hyperCAD-S szoftvert, valamint a hyperMAXX nagy teljesítményű forgácsoló modult. Az új verzió fejlettebb öttengelyes megmunkálási stratégiákkal és olyan új funkciókkal érkezik, melyek mind az egyszerűbb és hatékonyabb használatot teszik lehetővé.

A hyperCAD-S a hyperMILL saját CAD rendszere, amit kifejezetten a CAM felhasználók igényeinek kielégítésére fejlesztettek ki. A “Deformation” modul például egy olyan teljesen új funkció, amit most vezettek be a hyperCAD-S szoftverben. Ez a hatékony eszköz lehetővé teszi az alkatrész régiók geometriájának lokális és globális megváltoztatását. Ez eddig legtöbbször csak bonyolult modellezési technikákkal volt megvalósítható. A hyperCAD-S további újításai között meg kell még említeni a szerszámpályák könnyebb elérhetőségét, és az összetevők zárolásának lehetőségét, amivel megelőzhető azok törlése vagy módosítása.

Intelligens öttengelyes stratégiák – Fúrás a munkasíkon

Az új fúró modullal könnyebb és biztonságosabb a fúrás

Az új fúró modullal könnyebb és biztonságosabb a fúrás

Az öttengelyes megmunkálások területén is érkeznek új funkciók. A háromtengelyes szerszámpályákról öttengelyesre történő konvertálás például már sokkal több szerszám típussal elérhető. Ezenfelül a szerszám és a megmunkálási modell összehangolásához is rendelkezésre állnak új stratégiák.

Az új öttengelyes fúró technika elnevezése: “Fúrás a munkasíkon”. Ezzel a megoldással a felhasználók munkasíkok segítségével határozhatják meg a fúrás irányát. A felhasználók beállításai alapján a biztonsági síkokat a rendszer mostantól relatívan határozza meg a munkasíkokhoz képest. A korábbi globális definiáláshoz képest ez az egyszerűsített megoldás javítja a biztonságot és rendelkezik azzal az előnnyel, hogy bármilyen szerszámgépen használható.

Forrás www.openmind-tech.com

További információ:

Az OPEN MIND hivatalos honlapja.

Az AMB fémipari kiállítás hivatalos honlapja.

Megosztás
[
    ]