Használja pontosan azokat a szoftvereket, melyekre szüksége van!

CATIA-GearElege van már abból, hogy egy komplex szoftvercsomagot kell megvásárolnia, mert csak így tudja lefedni a teljes gyártási folyamatát, de ezzel számos olyan modulért is fizetnie kell, amit egyáltalán nem használ? Nos, erre a problémára nyújt orvosságot a CAD-Terv Kft. személyre szabható megoldáscsomagja, nem csak nagy cégeknek.

Komplex mérnöki segítség

Első ízben az Ipar Napjai 2014 kiállításon beszélgettünk a cég munkatársaival erről a kérdésről, de azóta már többször találkoztunk személyesen. A CAD-Terv Kft. határozott célja, hogy a “CATIA-értékesítő” cég képét átformálja, hiszen szoftveres megoldásaik a tervezésen túl a teljes gyártásfolyamatot lefedik, ráadásul mérnöki szolgáltatásaikkal tervezői és gyártás-előkészítői segítséget is tudnak nyújtani partnereiknek. Ha szükséges, az ügyfelek a beszerzés során akár finanszírozási és pályázatírási területen is számíthatnak a szakemberek segítségére. Sinkó András, a CAD-Terv Kft. értékesítési vezetője adott nekünk interjút a kiállításon:

Teljes megoldás egy kézből

Kérdésünkre András elmondta, hogy céljuk az ügyfelek minél jobb, pontosabb kiszolgálása és támogatása. A Dassault Systèmes PLM megoldása segítségével a gyártó cégek életében előforduló feladatkörök – úgymint árajánlat készítés, termékfejlesztés és analízis, gyártástervezés, beszerzésmenedzsment, gyártástámogatás, minőségügy – teljes mértékben lefedhetők.

Sinkó András, a CAD-Terv Kft. értékesítési vezetője

Sinkó András, a CAD-Terv Kft. értékesítési vezetője

A PLM (Product Lifecycle Management – Termék Életciklus Kezelés) azt jelenti, hogy egy terméket az ötlettől egészen az újrahasznosításig végig lehet kísérni. Minthogy a piac szereplőinek szinte mindig egyedi igényeik vannak, a szükséges szoftverek tetszés szerint kiválaszthatók. Ebben a kiválasztási folyamatban tudnak a CAD-Terv munkatársai sokéves tapasztalatuknak köszönhetően hatékony segítséget nyújtani. A személyes konzultáció és a cég működésének megismerése után javaslatot tesznek arra, hogy az egyes munkafolyamatokat hogyan lehet optimalizálni, hatékonyabbá tenni.

Kevesebb hibázási lehetőség

A rendszer további előnye, hogy a modulok egy szoftvercsaládon belül találhatók, így a modulok közti átjárás egyszerű, nincs szükség az adatok konvertálására. A termékek és azok különböző verziói projekteken belül könnyen végigkövethetők, az adatok logikusan rendezettek. Így nem kell attól félni, hogy pl. az árajánlathoz képest egy másik termék valósul meg a fejlesztési folyamatban, ehhez képest hibás műszaki rajzok készülnek esetleg helytelen sorozatszámmal, és a termék utólagos támogatása egyszerűen lehetetlenné válik az adatok kavalkádjában.

A CAD-Terv Kft. standja az Ipar napjai 2014 kiállításon

Sikerrel a gyártásban

A szoftvercsomag kifejezetten alkalmas kis- és középvállalatok gyártási folyamataihoz is. A bevezetéshez a CAD-Terv munkatársai részletes oktatást, implementációt biztosítanak, valamint konzultációs lehetőséget, ha bármilyen kérdés felmerülne. A rendszer a gépipari termékek mellett már a komplexebb mechatronikai és elektronikai tervezéshez is nyújtanak megoldást, így alkalmasak lehetnek a közlekedésipari gyártók és beszállítók, orvostechnikai eszközök gyártói, gépipari gyártók és beszállítók vagy akár az öntőipari szereplők számára. A CAD-Terv Kft. sikeres együttműködésének előnyét élvezi többek között már az Agrohíd Kft. és a Csaba Metál Zrt. is.

A CAD-Terv Kft. tervezéshez és termékfejlesztéshez a CATIA, csoportmunka támogatásához az ENOVIA, szimulációk elvégzésére a SIMULIA, gyártás-előkészítéshez a DELMIA, vizualizációk elkészítéshez a 3DVIA, marketing célokra a 3DEXCITE programokat kínálja, de a fent említett modulokon felül a Dassault Systèmes további rendszereket is készít. A teljes termékpalettát és a moduláris rendszer felépítését egy hamarosan következő cikkünkben foglaljuk össze, hogy Olvasóink is eligazodhassanak a szerteágazó megoldási lehetőségek között.

További információ:

A CAD-Terv Kft. honlapja

Megosztás
[
    ]