Hardinge GX szériás megmunkáló központok, optimális választás az egyeditől a nagysorozatú gyártásig

A Hardinge termékpalettájáról egy korábbi cikkünkben már bemutattuk a GS szériás horizontális esztergaközpont sorozatot. Ez alkalommal a cég egy hasonlóan nagy népszerűségnek örvendő sorozatával, a GX szériás függőleges megmunkáló központokkal foglalkozunk.

Az egyedi- és kissorozatú termeléstől, egészen a nagysorozatú gyártásig, kiemelkedő műszaki paramétereinek köszönhetően a Bridgeport GX szériás függőleges megmunkáló központok sok éves pontos és megbízható működést garantálnak.

Stabil felépítmény garantálja a pontos megmunkálást

Stabil felépítmény garantálja a pontos megmunkálást

A hőtanilag optimalizált, merev főorsó egy hasonlóan szilárd, fix C-vázhoz kapcsolódik, melyen a tengelyek mozgatását előfeszített, dupla anyás golyósorsók valósítják meg. Az egyedi, Bridgeport tervezésű lineáris megvezetések optimális merevséget, csillapítást és felületi kapcsolatot biztosítanak. A gépek megvezetései minden esetben képesek megbirkózni a nagy tömegek és forgácsolási erők jelentette terhelésekkel.

A GX szériás gépek ideális választást jelentenek az öntőszerszám gyártásban, valamint az olyan precíziós gyártási feladatokat igénylő területeken, mint a járműipar, a repülőgépipar és az orvosi eszközök gyártása.

A GX 600/1000 modellek alapfelszereltségben 8.000 ford/perc, míg a GX 480/710/1300/1600 modellek 10.000 ford/perc sebességre képes főorsóval rendelkeznek. A szerszámgépekhez opcionálisan elérhető kétlépcsős ZF-váltó, valamint változó megmunkáláshoz 12.000 ford/perc-es vagy 15.000 ford/perc-es főorsó is.

A stabil szerkezeti felépítésnek és a jó kiegyensúlyozásnak köszönhetően a pozicionálási pontosság kiemelkedő, és a teljes munkaterületen egyenletes. ISO 230-2 szabvány alapján a tengelyek pozicionálási pontossága +/- 0,005 mm, míg a visszaállási pontosság +/- 0,0025 (GX 600/1000).

A GX szériás megmunkáló központokhoz Siemens, Fanuc és Heidenhain vezérlés is egyaránt elérhető.

Hardinge Bridgeport GX 600

Hardinge Bridgeport GX 600

Hazai képviselet:

A Hardinge szerszámgépek hazai képviseletét a TECNO.team látja el. Kínálatukban a GX szériás megmunkáló központok, szállítással és beüzemeléssel együtt már 59.000 Eur-tól elérhetők. A telepített szerszámgépek problémamentes üzemeltetését egy 8 főből álló, szakképzett szervíz csapat és folyamatos alkatrész ellátás garantálja.

Forrás TECHO.team

További információ:

Tecno.Team honlapján.

Kapcsolattartó:

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu