Az Autodesk az új felhőalapú Autodesk Nastran megoldásokkal bővíti a Simulation termékkínálatot

autodesk_nastran_2015Az Autodesk két új szimulációs termékkel, az Autodesk Nastran 2015 és az Autodesk Nastran In-CAD 2015 programmal bővítette Simulation szoftverkínálatát. 

Az Autodesk 2014 májusában felvásárolta a NEi Software vállalatot – és a NEi Nastran platformot, amelyre a termékek épülnek –, hogy további szerkezetelemzési képességeket adjon a vállalat növekvő szimulációs termékkínálatához. A felvásárlás részleteit nem hozták nyilvánosságra.

„2005 óta az Autodesk folyamatosan új technológiákkal bővíti a Simulation platformot, hogy egy olyan átfogó felhőalapú kínálatot hozzon létre, amely végeselemes vizsgálati, folyadékdinamikai és műanyag és kompozit megoldásokat is tartalmaz” – mondta Ian Pendlebury, az Autodesk Simulation platformért felelős vezető igazgatója. „A NEi Software Autodesk általi felvásárlása és az Autodesk Nastran és az Autodesk Nastran In-CAD bemutatása megerősíti azt a hosszú távú stratégiánkat, amelynek keretében az Autodesk digitális prototípus-készítési eszközkészletének részeként növelni szeretnénk a jelenlétünket a gépészeti szimulációs piacon.”

Az Autodesk Nastran egy, az iparág által elismert, végeselemes megoldót kínál a szerkezetek és mechanikai részegységek lineáris és nem lineáris terhelési, dinamikai és hőátviteli jellemzőinek elemzéséhez, amely a megoldás közben a valós idejű eredményeket és a megoldás paramétereinek változásait is megjeleníti. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a mérnökök és elemzők pontos eredményeket kapjanak az összetett szimulációkból.

Az Autodesk Nastran In-CAD 2015 egy CAD programba ágyazott, általánosan használható végeselemes eszköz, amely az Autodesk Nastran megoldó moduljára épül. Az új Nastran In-CAD széles körű, több elemzési típust is magába foglaló szimulációs képességeket kínál, így újabb csúcsminőségű szimulációt biztosít a CAD-programba ágyazott munkafolyamatokban – az Autodesk Inventor és SolidWorks® termékekben egyaránt, és segíti a mérnököket és elemzőket a kiváló termékek megalkotásában. (A SolidWorks a Dassault Systèmes SolidWorks Corporation bejegyzett védjegye.)

Ráadásul az Autodesk Nastran megoldó elérhető az Autodesk Simulation Mechanical és az Autodesk Simulation Flex termékkínálatot használó ügyfelek számára is. Az Autodesk Simulation Flex, korábbi nevén Autodesk Sim 360 Pro with Local Solve, a következő elemeket tartalmazza:

  • Az Autodesk Simulation Mechanical terméket felhőalapú végeselemes eszközökkel a statikus feszültségmeghatározáshoz és lineáris dinamikai elemzéshez, illetve a gépészeti eseményszimulációkhoz.
  • Az Autodesk® Simulation CFD Motion terméket, amely Design Study Environment szolgáltatást és 3D CAD csatlakozókat is tartalmaz, és felhőalapú eszközökkel segíti a folyadékáramlás- és hőszimulációk elvégzését.
  • Az Autodesk Robot Structural Analysis terméket, amely felhőalapú szimulációt végez a különböző szerkezeteken, többek között az épületeken és vázszerkezeteken a részletes elemzés és a jogszabályi megfelelőség érdekében.

„Az Algor és a CFDesign felvásárlása óta Autodesk eszközökkel dolgozunk, és első kézből látjuk, hogy milyen rendkívül hatékony tud lenni az erőteljes numerikus megoldók és az Autodesk fejlett látványtervezési, felhőalapú és felhasználói felületi eszközeinek kombinációja” – mondta Dmitriy Tseliakhovich, az Escape Dynamics társalapítója, vezérigazgatója és műszaki igazgatója„A Nastran egy kiváló megoldó, amely rendkívül hatékony nem lineáris és dinamikus szimulációs képességeket kínál, ezért különösen izgalmas, hogy integrálják az Autodesk felhasználói felületeibe és a rugalmas számítási felhőplatformba.”

Az Autodesk Nastran és az Autodesk Nastran In-CAD már elérhető. A két termék licencelési és díjszabási lehetőségeivel kapcsolatos további információért keresse fel a http://www.autodesk.com/products/simulation/overview weboldalt.

További információ:

Az Autodesk hivatalos weblapján.

Megosztás
[
    ]