A NASCAR világába is beléptek a Stratasys 3D nyomtatók

Az augusztus 4-én, szombaton rendezett U.S. Cellular 250 futamon, a Joe Gibbs Racing (JGR) csapatának főszponzoraként debütált a NASCAR versenysorozatban az additív technológiák egyik piacvezetőjének számító Stratasys. A cég az Elliott Sadler által vezetett, 11-es számú Toyota Camry fejlesztésében és gyártásában nyújtott segítséget.

A JGR már több mint egy évtizede használja a Stratasys FDM technológiás 3D nyomtatóit az új versenyautók tökéletesítéséhez. A műhelyükben található Fortus 400mc 3D gyártórendszer segítségével a csapat a prototípus teszteket és a funkcionális alkatrészek gyártását is egyszerűen meg tudta oldani.

A Joe Gibbs Racing csapatának főszponzoraként debütált a Stratasys a NASCAR versenysorozatban

A Joe Gibbs Racing csapatának főszponzoraként debütált a Stratasys a NASCAR versenysorozatban

“Kezdetekben a motorfejlesztéshez készítettünk különféle prototípusokat. Mára ez olyan szintre fejlődött, hogy a Stratasys egyszerre több részlegen, több különböző projektet is támogat.” – foglalta össze Mark Bringle, a JGR marketing vezetője. “A Stratasys jelentősen felgyorsította a fejlesztési folyamatokat, és teljesen megváltoztatta az alkatrészgyártási megközelítéseinket.”

Legutóbb a JGR egy Objet500 Connex3 Color Multi-material rendszerrel bővítette 3D nyomtató arzenálját. A PolyJet 3D nyomtatási technológiának köszönhetően így már képesek színes, több alapanyagból felépülő alkatrészeket is gyártani, melyek anyagtulajdonsága a szilárdtól egészen a rugalmasig változhat, akár egy alkatrészen belül is. Ennek segítségével tovább csökkenthetik a költségeket, javíthatják a minőséget és a hatékonyságot, amelyek mind fontos előnyöket biztosíthatnak a versenypályán.

“Az autóipar nagy gyorsan befogadta az innovatív 3D nyomtatási technológiákat.” – mondta Eric Bert, a Stratasys észak-amerikai értékesítési aligazgatója. “Ennek pedig mi sem lehetne jobb példája, hogy a NASCAR versenysorozat egyik vezető csapatának számító JGR is napi szinten használja ezeket a megoldásokat a mérnöki tervezési ciklusok lerövidítésére, az alkatrész koncepciók optimalizálására és végső, funkcionális alkatrészek gyártására. Büszkék vagyunk rá, hogy a Joe Gibbs Racing csapatot támogathatjuk a győzelem felé vezető úton.”

Forrás blog.stratasys.com

További információ:

A Stratasys hivatalos weblapja.

A Joe Gibbs Racing hivatalos weblapja.

Megosztás
[
    ]