A legjobb fizetős alkalmazások gépkezelőknek

Korábban összegyűjtöttük alkalmazás gyűjteményünkben a legjobb, CNC-seknek, gépkezelőknek szánt ingyenes telefonos app-okat. Ezúttal azokra az alkalmazásokra koncentráltunk, amikre áldozni kell egy keveset, de ezért a kis plusz pénzért jelentősen több szolgáltatást nyújtanak. Figyelem, az ebben a válogatásban szereplő alkalmazásokért fizetni kell!

Fizetos_app_cikkbe

Mechanical Reference Library

A program egy szabvány és képletgyűjteményként szolgál. Elsősorban az a célja, hogy kiváltsa az általános gépészeti és matematikai szakkönyvek és szabványgyűjtemények sokaságát, egy programba integrálva. Megtalálható benne anyagtáblázat, méret táblázat, tűrések és illesztések gyűjteménye, valamint számos matematikai és gépészeti képlet is.

Letöltés iTunes 

Machinist’s Calculator

Ezzel az alkalmazással azonnal a kezünk ügyében lesz egy tudományos számológép, amihez nem kell tudnunk a képletek sem, elegendő csak az adatokat bevinni és már meg is van a keresett eredmény. Általános matematikai, trigonometriai függvényeken túl természetesen előtolás, fordulatszám kalkulátorral, furat pozíció számító, de még szabványos fúrószár és anyagtáblázat is tartozik hozzá. Egy gombnyomásra válthatunk metrikus és angolszász mértékegységrendszer között.

Letöltés Google Play, iTunes

PRO Speeds and Feeds

A programmal nem csak egyszerűen általános gépészeti számításokat lehet végezni, hanem a bővíthető anyagtáblázathoz ajánlott előtolás táblázat is tartozik! Csak meg kell adni marószár méreteit, a forgácsolandó anyagot és a gép legnagyobb fordulatszámát és teljesítményét és máris megvan az összes szükséges adat!

Letöltés Google Play

CNC Viewer 3D

Az előzőektől eltérően ez az alkalmazás már 3D modellek megjelenítésére szolgál. A legtöbb népszerű CAD/CAM/CNC adattípus megjeleníthető rajta, beleértve a G-kódos, illetve az apt fájlokat is. Az alkalmazás az elterjedtebb kép formátumok megjelenítésére is alkalmas, így képekkel összehasonlíthatók lesznek a 3D modelljeink is. A fájlok a beépített megosztón keresztül továbbküldhetők.

Letöltés Google Play, iTunes

CNC Machine Calculator Elite

Az eddig említett programokhoz képest ebben az alkalmazásban már szabadon tárolhatunk G és M kódokat (sajnos csak tízet) és további hasznos számításokat is végezhetünk, mint egy rúd hosszából kiadódó alkatrészek mennyisége, illetve valós helyzet számítás eltérések alapján.

Letöltés Google Play, iTunes

CNC G-Code Editor pro

Ezzel a programmal bárhol szerkeszthetjük a G-kód fájlokat, akár telefonon, akár táblagépen. A készítők elsősorban kisebb módosítások beviteléhez ajánlják, mint forgácsolási paraméterek változtatása vagy egy-egy koordináta javítása. Lényegében általános szövegszerkesztőként funkcionál. A legnagyobb előnyét a beépített G és M kód táblázat adja, továbbá a 3D-s programmegjelenítő, amivel ellenőrizhetjük a létrehozott programot.

Letöltés Google Play, iTunes

3-D CAM

Az alkalmazás 3D fájlok szabad megtekintését szolgálja. Ezzel a szoftverrel STL, DXF, valamint további számos CAD/CAM/NC fájl megjelenítsére alkalmas. Ami igazán érdekessé teszi, az a szervező képessége. Videó és audió fájlokat rendelhetünk össze 2D/3D fájlokkal, így az elkészült modellhez rendezhetjük a megmunkálásról készült videót, szöveges formátumú fájlban pedig rögzíthetünk egyéb ajánlásokat, emlékeztetőt, megjegyzést.

Letöltés Google Play, iTunes

e-Drawings

Az alkalmazást a SolidWorks fejlesztette, mellyel natív eDrawings és SolidWorks fájlokat jeleníthetünk meg okostelefonon vagy tableten. Az alkalmazásba betölthető felhőben tárolt FTP-ről vagy e-mailen érkezett fájl is. A frissített alkalmazással már egyszerűbb mérési feladatok is végezhetők a rajzokon, valamint dinamikus metszetek jeleníthetők meg. A rajzokhoz emlékeztetők és szabad kezes feljegyzések csatolhatók.

Letöltés Google Play, iTunes

AutoCAD 360

A szoftver az AutoCAD 360 fiókban tárolt rajzok és modellek megtekintésére szolgál tableten és okostelefonokon. Az alkalmazás elsősorban már AutoCAD 360 felhazsnálóknak jelenthet komoly előnyt a mindennapi munkájukban.

Letöltés Google Play, iTunes

FSWizard Pro

Az FSWizard Pro alkalmazás elsősorban szintén egy adattáblázatként használható. Rengeteg hasznos ajánlást tehet, például forgácsolási paramétereket, akár HSM-hez, fúráshoz, esztergáláshoz is. Az ajánlásokat persze érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen a valós körülmények mindig különböznek az ideálistól! Kiindulási értékként viszont érdemes lehet megfogadni a javaslatait.

Letöltés Google Play, iTunes

Megosztás
[
    ]