A FANUC öntanuló szoftverével még gyorsabb a robotizált ponthegesztés

A FANUC szabadalmaztatott öntanuló szoftvere képes még tovább fokozni a robotok termelékenységét az éppen aktuálisan beprogramozott pálya karakterisztikus jellemzőinek megtanulásával. A betanulási folyamat után a robot már sokkal gyorsabban is képes végrehajtani a ciklust, miközben a pályakövetés pontossága és a mozgás egyenletessége semmit sem romlik.

Az alábbi bemutató videóban két FANUC R-1000iA/80F robot méri össze képességeit oly módon, hogy az egyik (jobb oldali) rendelkezik az új öntanuló képességekkel, míg a másik (bal oldali) csak a hagyományos szoftveres megoldásokra támaszkodhat. A startjelre mindkét robotnak ugyanazt a ponthegesztő programot kell végrehajtania egy autóipari alkatrészen.

Ez a bemutató összeállítás továbbá a FANUC intelligens ütközéselkerülő funkcióját is demonstrálja, amellyel egy több robot között megosztott munkaterületen lehet automatikusan elvégezni az ütközésvizsgálatot. Ez az új intelligens funkció egy kiemelkedően költséghatékony megoldást jelent a sűrűn bépített gyártócellák biztonságos automatizálására.

Az egyes ciklusok végét a robotok egy dedikált gomb megnyomásával jelzik, a rendszer pedig rögzíti a végrehajtási időt. A tapasztalatok alapján az öntanuló szoftverrel rendelkező robot akár 15%-kal gyorsabban is képes befejezni egy ciklust, mint a hagyományos versenytársa. Ez a robot az öntanuló szoftveren felül ráadásul a FANUC új elektróda felszabályzó rendszerével is fel van szerelve, amivel egyszerűen nyomon követhető az elektróda aktuális állapota, bármilyen egyéb kiegészítő hardver nélkül.

Az öntanuló szoftvernek köszönhetően a felhasználók jelentős befektetések nélkül növelhetik tovább termelékenységüket, és szüntethetik meg a gyártócellák szűk keresztmetszeteit.

Forrás FANUC America

További információ:

A FANUC America hivatalos honlapján.

 

Megosztás
[
    ]