Zoller szerszámbemérő készülékek az Intertool kiállításon

Wolfgang Huemer, a Zoller Ausztria ügyvezetője

Wolfgang Huemer, a Zoller Ausztria ügyvezetője

A bécsi Intertool kiállításon a Zoller standján jártunk, ahol számos szerszámbeállító, -bemérő és -ellenőrző készüléket láthattunk kiállítva.Az osztrák cég ügyvezetője, Wolfgang Huemer adott interjút csapatunknak.

Elmondása alapján a kiállítás egyik kiemelt terméke a venturion 450 vertikális elrendezésű mérőkészülék, mely a korábban nagy sikereket elért sorozat új, nagyobb mérettartományú modellje. A venturion 450 moduláris felépítésű, így az ügyfelek pontosan olyan konfigurációval rendelhetik, amilyenre éppen igényt tartanak az üzemük méretének vagy az alkalmazásaik sokszínűségének függvényében. A berendezés univerzális jellegével kiváló megoldást nyújt nagyobb, robusztus szerszámok méréséhez, de kisebb szerszámokhoz is kiválóan alkalmas.

Egy másik kiemelt termék a genius 4 elnevezésű 5-tengelyes szerszámbemérő berendezés. Ez a terméksorozat negyedik generációját testesíti meg, és a szerszám- illetve formakészítést, köszörülést és élezést végző cégek számára nyújt hasznos segítséget.
Az újdonságok sorát a pom-sorozat egy belépő kategóriás gépével toldották meg, a pomBasic ellenőrző készülékkel. Ez kifejezetten alkalmas a gyártásközeli környezetben történő használatra, ráadásul rendkívül egyszerű használatával gyorsan integrálható a gyártási folyamatba.
A Zollnernek a szoftverek területén is sikerült új fejlesztést bemutatnia, méghozzá a pilot 2 mT kezelői felülettel. Az új, személyre szabható kezelőprogram már érintéssel is vezérelhető és önmagában képfeldolgozó szoftverként is működik.

A Zoller ügyvezetője büszke rá, hogy minden terméket házon belül fejlesztenek a szoftvertől kezdve a mechanikáig. A fejlesztést több partnerükkel közös együttműködésben végzik, így a gépeket a vevői visszajelzések alapján az ipar valódi kihívásainak megfelelően tudják kialakítani.

További információ:

A Zoller mérőberendezések hivatalos magyarországi forgalmazója a Rolatast Bt.
A Zoller honlapja

Megosztás
[
    ]