System 3R TRANSFORMER, a skálázható automatizálási rendszer

A GF Machining Solutions úgy tervezte meg a System 3R TRANSFORMER Automation rendszert, hogy az képes legyen követni a vállalatok igényeinek növekedését, és végeredményben biztosítsa a vállalat működéséhez szükséges eszközök és termelő berendezések mielőbbi megtérülését.

A TRANSFORMER egy szabványosított modulokra épülő, skálázható automatizálási rendszer, melynek legfontosabb jellemzője az ügyfelek szükségleteinek szolgálatába állított kimagasló rugalmasság. A TRANSFORMER lehetővé teszi az egy vagy két szerszámgéppel történő indulást követően további gépek és szerszámtárak hozzáadását, egészen a cellánkénti 12 szerszámgépes maximumig.

Egy gép kiszolgálása System 3R TRANSFORMER segítségével

Egy gép kiszolgálása System 3R TRANSFORMER segítségével

A gépek a TRANSFORMER cellán belül lehetnek azonos típusúak és gyártmányúak, de egy cella éppen ilyen egyszerűen magában foglalhat különböző gyártóktól származó, különböző rendeltetésű szerszámgépeket is. A nyitott architektúra a rendszer egyik legnyilvánvalóbb előnye. A felhasználó választja ki a gépet, illetve gépeket, amelyek a legjobban megfelelnek a specifikus gyártási igényeknek, és a TRANSFORMER, az egyedi igényekhez konfigurálva, teljessé teszi a választást. A rugalmasság és a produktivitás minden körülmények között központi szempontok maradnak, bármi is legyen a felhasználó választása.

A munkadarabok és/vagy elektródák referencia rendszerrel rendelkező palettákra vannak rögzítve, és az automatizálási rendszer ezek segítségével képes kezelni őket.  A System R3 a befogási rendszerek széles tárházát kínálja, amelyek megoldást biztosítanak a munkadarabok palettára erősítésére, a legkisebbektől egészen a legnagyobbakig. Mivel a TRANSFORMER számos befogó rendszerrel kompatibilis, így abban az esetben sincs probléma, ha a felhasználó már rendelkezik valamilyen befogó rendszerrel az üzemben. A vásárló specifikus megoldások kulcsfontosságúak a rendszer szempontjából.

Öt gépből álló cella kiszolgálása System 3R TRANSFORMER segítségével

Öt gépből álló cella kiszolgálása System 3R TRANSFORMER segítségével

A TRANSFORMER még rugalmasabbá tehető további, a cellákba integrálható, gyártási folyamatokat segítő kiegészítőkkel:

  • Több betöltő állomás használata a gyártás szünetelése nélkül
  • Leeresztő állomás, amely a munkadarab üregeiből a hűtőfolyadék eltávolítására szolgál a megmunkálás után
  • Mosó állomás a munkadarabok megtisztítására
  • Beépíthető koordináta mérőgép a beméréshez, vagy a gyártott termékek ellenőrzéséhez.

A TRANSFORMER továbbá felhasználóbarát cellairányító szoftvert is kínál az a rendszer megbízható üzemeltetéséhez. Minden gyártási információ strukturált formában bevihető, vagy importálható egy adatcserélő interfészen keresztül a nagyobb vállalati erőforrás kezelő rendszerekből. A System 3R CellManager ezek alapján már mindent képes kezelni a cellán belül, a munkadarabok gépekbe történő automatikus betöltésétől a megmunkálási folyamat adatainak rögzítéséig. A rendszer magját egy hatékony adatbázis képezi, amely elektronikusan azonosítja a palettákat, annak biztosítása érdekében, hogy az adott alkatrész megmunkálása mindig a megfelelő program szerint történjen.

Az ügyfelek mindig számíthatnak a System 3R TRANSFORMER képességeire, amely hosszú éveken keresztül képes versenyelőnyt biztosítani számukra.

 

Forrás www.gfms.com

További információ

A GF Machining Solutions honlapján.

Megosztás
[
    ]