Precíziós optikai mérőrendszerek a Laurex-től

Az idei Ipar Napjai kiállításon a gyártás mellett a méréstechnika is igen fontos szerepet kapott. Ezt a vonalat erősítette a Laurex Méréstechnika Kft. is, amely már több mint 13 éves tapasztalatra tekint vissza a precíziós mérőeszközök hazai forgalmazásában. Termékeikre 2 vagy 3 év garanciát vállalnak, és ügyfeleiknek széleskörű szolgáltatásokat is nyújtanak, így a Laurex-nél a minőség valóban nem csak egy szlogen.

Fő profiljuk az amerikai tulajdonban lévő és Kaliforniában gyártott Starrett mérőeszközök és mérőgépek forgalmazása, a tolómérőktől kezdve, egészen a csúcstechnológiás 3D mérőmikroszkópokig. Termékeiket az autóiparban, az orvostechnikai- és az elektronikai iparban is egyaránt előszeretettel használják.

Az idei kiállításon több optikai mérőgépet is kiállítottak, köztük a Starrett egyik legnépszerűbb modelljével, az AVR 300 automata mérőrendszerrel. Az AVR 300 ideális választást jelent ismétlődő mérések elvégzésére és az eredmények automatikus összehasonlítására a CAD modellekkel. A mérőrendszer 0,0001 pontossággal, torzításmentes optikával és x15 – x550-szeres nagyítással rendelkezik. Multiszenzoros optikai mérőgép további tapintó és lézer mérőfejekkel is kiegészíthető, továbbá elérhető telecentikus optikával is.

A maximális stabilitás érdekében a teljes mérőrendszer egy gránit alapon helyezkedik el, a tengelyek mozgatásáról pedig görgős lineáris megvezetések gondoskodnak. A kezelő számítógépen kívül minden elektronika a Z oszlopban került elhelyezésre, így az AVR 300 egy igen kompakt megoldás, minimális külső vezetékezéssel.

Forrás Laurex Méréstechnika Kft.

További információ:

A Laurex Méréstechnika Kft. honlapján.

A Starrett honlapján.

Megosztás
[
    ]