Felvásárolták a felvásárlót! – A Hexagon felvásárolta a Vero-t

A főként méréstechnikával foglalkozó Hexagon AB felvásárolta a CAD/CAM/CAE szoftverek fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozó Vero Software-t! A Vero továbbra is önálló üzletágként, régi nevét megtartva üzemel tovább. A kérdés az: vajon milyen előnyöket tud a Vero a felvásárlásból kovácsolni, illetve milyen tervei vannak a Hexagon-nak egy szoftveres céggel?

Vero-m2013-ban még arról adtunk hírt, hogy a Vero Software CAM rendszer felvásárlásba kezdett. Ekkor történt, hogy a Vero CAM rendszer arzenáljába került a WorkNC, majd nemsokkal később a SURFCAM is. A felvásárlások után a Vero Software már egy igen tekintélyes és széleskörű CAD/CAM/CAE rendszer tulajdonos lett, hiszen olyan nevek tartoznak égisze alá mint: Alphacam, Edgecam, Machining STRATEGIST, PEPS, Radan, SURFCAM, WorkNC, VISI.

Viszont a napokban történt események alapján, most arról kell hírt adnunk, hogy a CAM rendszerek felvásárlóját felvásárolták! A Hexagon AB a tegnapi napon bejelentette, hogy felvásárolta a Vero Software-t. Hogyan történhetett meg akkor egy olyan akvizíció, melynek során ennyi szoftver tulajdonlási joga cserél gazdát? Egyáltalán hogyan kerül a képbe a Hexagon AB?

Mint minden üzleti területen a szoftverek piacán is a pénz beszél a …. szoftver meg termeli. Egy nagyobb tőkével rendelkező vállalkozásnak mindig megtérülő befektetés lesz egy jól működő cég felvásárlása, főleg ha az üzleti partnerek közel azonosak. Most is hasonlóan történt ez a felvásárlás is:

hexagon-mA Hexagon AB egy Svédországi székhelyű cég, mely több mint 40 országban 14.000 alkalmazottal közel 2400 millió € forgalmat tudhat magáénak, melyet főleg a méréstechnikai terület generál. A Hexagon AB is elég elhíresült a felvásárlásairól, melyek között olyan nagy nevek is szerepelnek mint az Intergraph, Leica, Novatel.

Ola Rollén, a Hexagon igazgatója azt nyilatkozta, hogy a Vero Software-hez kapcsolódó tapasztalat és szoftveres megoldásokkal a vevői bázisuknak egy szélesebb megoldást tudnak biztosítani a gyártási folyamatokban. Richard Smith, a Vero igazgatója pedig bizakodva néz előre, hiszen a Hexagon ügyfélbázisa és tőkéje elősegítheti a CAD/CAM/CAE szoftverek értékesítését.

Megosztás

Kollár József

Kollár József vagyok, több mint 10 éve foglalkozom CAM rendszerek támogatásával. (SolidCAM, HSMWorks - Fusion360, PowerMILL, ArtCAM - Carveco) Korábban szerszámgyártásban dolgoztam CAM programozóként, ahol sok szakmai tapasztalatot szereztem. Cikkeimmel ezen idő alatt elsajátított tapasztalatokat és az adott CAM rendszer működési logikájának megértését szeretném átadni nektek. 

Tags:

[
    ]