EMCO nyílt napok

EMCO Hyperturn 11070 éve sikerrel a piacon

2014. május 14-16 között nyílt napokat rendezett az EMCO a halleini központjában és gyárában. Csapatunk a hazai forgalmazóval, a Büll & Strunz Kft-vel utazott a gyárba, mintegy 15 fővel. A nyílt napok alkalmával az érdeklődőknek nem csupán a kiállított gépeket nyílt lehetőségük megtekinteni, hanem a gyártásba is betekintést nyerhettek.

Az EMCO a sikerei alapjának azt az ötletet tekinti, hogy olyan szerszámgépeket gyártsanak, melyekkel nem egyszerűen mindent, hanem mindent egyszerűen lehet gyártani. Úgy tűnik, eddig sikeresen alkalmazták ezt az elképzelést, hiszen az 1947 óta termelő cég idestova közel 70 éve működik a világ számos országában. Kezdetekben hagyományos esztergákat gyártottak, ami napjainkig a portfólió részét képezi. Emellett azonban mára számos típusú és funkciójú szerszámgépet gyártanak az NC-vezérlésű oktató esztergáktól a nagy teljesítményű ipari megmunkálóközpontokig.

Sok szerszámgép, sok látogató

A látogatói létszám – annak ellenére, hogy csak Európában hirdették meg a rendezvényt – magas volt, számos országból érkeztek látogatók, még Közel-Keletről is. A látogatók mellett kiállítóból sem volt hiány, hiszen az EMCO házi kiállítására számos társkiállító és partner is érkezett méréstechnikai, befogástechnikai illetve szerszámos területről:  Hexagon, Röhm, Komet, Iscar, Sandvik, Kuhn, SMV Autoblok, Zoller, FANUC, hogy csak néhány nevet említsünk.

EMCO Linearmill 600

A nyílt nap során az EMCO termékpalettájának számos modelljét tekinthették meg a látogatók. A nagyobbik csarnokban az ipari alkalmazású szerszámgépek voltak megtalálhatók a kis méretű esztergától kezdve a horizontális és vertikális megmunkáló központokon, a nagyméretű esztergákon át egészen a szimultán 5-tengelyes megmunkáló központig. A szerszámgépek mellett egy FANUC robotcellát is bemutattak: egy FANUC LR Mate 200iC robot kis méretű csomagok pakolását végezte automatikusan. A csomagok pozíciójának felismerését, illetve azok minőségi ellenőrzését egy kamerával felszerelt látó rendszer végezte.
Egy kisebb teremben a gyártó hagyományos, illetve ciklusvezérelt esztergái voltak láthatók, valamint az oktatási célokat szolgáló, kis méretű esztergák és marógépek különböző bonyolultságú modelljei. A kisebb gépeken diákok tartottak élő bemutatókat.
A vendégek számára ebben a teremben alakítottak ki egy kis ebédlőt, ami a sok információ között egy kis felüdülés lehetőségét is jelentette.

Fontos információk első kézből

A szakmai nap része volt a gyárlátogatás is. Az érdeklődők szakszerű körbevezetés és tájékoztatás mellett ismerhették meg a gyártás és összeszerelés menetét. A magas szintű szervezettségnek köszönhetően az EMCO gépei gyorsan elkészülnek, az ügyfelek rövid szállítási határidővel vásárolhatják meg a legtöbb szerszámgépet.

EMCO Maxxturn 110

A látogatók tájékoztatásáról számos szerszámgép-kezelő, értékesítő illetve a társkiállítók munkatársai gondoskodtak. A magyarok számára a részletes információkat Jancsó Márta, a Büll & Strunz Kft. ügyvezetője, Boczföldi Péter műszaki vezető, Rudolf Gyula és Turánszky Dávid területi értékesítési képviselők biztosították.

A szakmai napot követően egy remek közös estét tölthetett együtt a magyar csapat a grödigi Gasthof Schorn fogadóban. Bár a hazautazás napjára azt terveztük, hogy közösen kirándulunk egyet a környék lenyűgöző hegyein, ezt a meglehetősen borongós és esős időjárás ellehetetlenítette. A hazaút ettől függetlenül nyugodtan és biztonságosan zajlott, szerencsére.

Fényképeinkből bővebb válogatás a Facebook galériánkban érhető el.

[nggallery id=177]

További információ:

Az EMCO gépek hivatalos magyarországi forgalmazója a Büll & Strunz Kft.
Az EMCO honlapján

Megosztás
[
    ]