Double Octomill High Feed homlokmaró az anyagleválasztási sebesség növelésére

Az új Seco Double Octomill High Feed homlokmarót kifejezetten az anyagleválasztási sebesség növelésére fejlesztették ki, acél és öntöttvas feldolgozó alkalmazásokhoz. Az új szerszám lapkánként 16 forgácsolóéllel rendelkezik, ami rugalmasabbá, termelékenyebbé és költséghatékonyabbá teszi a nagyoló megmunkálásokat.

Amíg a hagyományos homlokmarók rendszerint négy élű lapkákkal rendelkeznek, a Double Octomill High Feed szerszámon kialakított, tengelyirányban negatív szögben döntött zsebekbe kétoldalú lapkák is illeszthetőek, ami összesen 16 forgácsolóélt tesz lehetővé lapkánként. A lapkák maguk pozitív homlokszögűek a teljesítményigény minimalizálásának érdekében, miközben nagyobb forgácsolási sebességet tesznek lehetővé, ami egyben nagyobb termelékenységet is jelent.

Seco Double Octomill High Feed

Seco Double Octomill High Feed

A Seco továbbfejlesztette a szerszám hatékonyságát különleges pozicionáló hornyok kialakításával a lapkák felületén, amik segítenek a szerszám zsebei és a lapkák egymáshoz képesti precíz és stabil rögzítésében. Ez lehetővé teszi még a rendkívül szigorú tűrések betartását is. Minden egyes zseb egy erős központosító csavarral, valamint a lapkák hornyaiba illeszkedő gyorsacélból készült axiális és radiális pozícionáló csapokkal rendelkezik. Ezek a csapok megnövelik a szerszám élettartamát, ugyanis nekik köszönhetően a zsebek nem kopnak olyan gyorsan, mint a hagyományos homlokmarók esetében. Ezen kívül a Double Octomill High Feed szerszám teste kemény HV 700 bevonattal rendelkezik, ami megvédi a kopástól és megakadályozza a forgács esetleges hozzáhegedését a szerszámhoz.

A Seco az ON09 lapkák széles körét kínálja a Double Octomill High Feed szerszámhoz, amelyek a 3 legnépszerűbb geometriával (M12, M14 és MD16) és a 4 legjobb minőségben (MP1500, MP2500, MK1500 és MK2050) is elérhetőek. A lapkák ezen választéka lehetővé teszi a szerszám alkalmazását számos különböző acél és öntöttvas megmunkálásakor. A Double Octomill High Feed elérhető az általános fogosztásokkal, 80 és 160 mm közötti átmérőkben.

A megmunkálási paraméterek szempontjából, a gyártók kombinálhatják a kisebb fogásvételt a lapkánkénti nagyobb előtolással, így a Double Octomill High Feed szerszámot használva nagyobb anyagleválasztási sebességet és megnövelt hozamot érhetnek el. Ezek a paraméterek elősegítik a folyamat stabilitását és növelik a szerszám élettartamát is a vágási erők tengelyirányba koncentrálásával, ami csökkenti a rezgések kockázatát.

Forrás www.secotools.com

További információ

A Seco Tools hivatalos honlapján.

 

Megosztás
[
    ]