CAD/CAM szoftverbérlés és hardverbérlés Smart Energy Kft-től a Samsung szerszámgépek hazai forgalmazójától

smart_energy_logo Miért a bérlés?

Bérelhető: hardver, szoftver, szerver, telefonközpont, infrastruktúra elemek, komplex IT projektek Beléptető rendszerek, irodai eszközök.

Miért a bérlés?

Mert EGYSZERŰBB!

Az eszközök, nem a vállalkozás saját tőkéjét terhelő, mérlegében szereplő tételek, hanem bérleti díjuk havi költségként elszámolható, Áfa tartalma visszaigényelhető.

AMIT AJÁNLUNK:

 • beruházási érték 3 – 100 millió HUF
 • kezdőrészlet 10%-30%
 • az eszköz a bérbeadó könyveiben kerül kimutatásra, értékcsökkentésre
 • egyedi beszerzési árak

GYORSABB

Állandó hozzáférés, a legújabb technológiákhoz és eszközökhöz.

AMIT AJÁNLUNK:

 • gyors ügyfélminősítés
 • gyors szerződéskötés és használatba vétel
 • futamidő alatt upgrade lehetőség
 • igény szerint: tanácsadás, management, support

RUGALMASABB

Cégedhez és igényeidhez szabott egyedi bérleti konstrukció.

AMIT AJÁNLUNK:

 • futamidő: 12-60 hónap
 • igény szerinti biztosítás, keretszerződés nyitás
 • HUF alapú, árfolyamkockázat-mentes bérleti díj
 • Friss beszerzéseidet megvesszük, Te visszabérelheted

Tekintse meg a két CAD/CAM ajánlatunkat:

A fémipari szabvány CAD semleges alkatrészgyártó CAM rendszer

Egyedülállóan egyszerű kezelhetőségével és kifinomult szerszámpálya generálási lehetőségeivel, az Edgecam az egyetlen CAM rendszer, amire szüksége lehet maráshoz, esztergáláshoz és maró-esztergáló megmunkálásokhoz.

edgecam_smart

Az Edgecam megoldások ötvözik a kifinomult szerszámpálya generálási lehetőségeket a közvetlen CAD integrációval. A világszerte számos iparágban alkalmazott Edgecam folyamatosan készíti a legjobb szerszámpályákat, jelentősen növelve a termelékenységet. Egyedülállóan egyszerű kezelhetőségével és kifinomult szerszámpálya generálási lehetőségeivel, az Edgecam az egyetlen CAM rendszer, amire szüksége lehet maráshoz, esztergáláshoz és maró-esztergáló megmunkálásokhoz.

A sokszereplős piacokon az automatizálás a kulcs a programozási idő csökkentéséhez, a hatékonyság növeléséhez. Az Edgecam felhasználja az egyedi céges tudást és tapasztalatokat a CAM programozási folyamat automatikus eszközökkel történő vezérléséhez – lehetővé téve a cég versenyképességének megőrzését.

Az Edgecam Testmegmunkálás a natív adatokat olvassa be valamennyi jelentős CAD rendszerből, kiküszöbölve az adatfordítási problémákat, vagy a külső fejlesztésű kapcsolófelületek esetleges problémáit. A korszerű, testalapú megmunkálás automatikus alaksajátosság felismerést és teljes modell-szerszámpálya asszociativitást nyújt a felhasználók számára.

Teljes szerszámgép szimuláció

Az Edgecam Szimulátorban elérhető a szerszámgép pontos modellje a revolverekkel, főorsókkal, és valamennyi mozgó elemmel a teljes szerszámgép szimulációhoz és ütközésvizsgálathoz, ami segít a felhasználóknak a költséges ütközések elkerülésében, a forgácsolási folyamat optimalizálásában és a ciklusidő csökkentésében.

 

Alkatrész marás

Az Edgecam az alkatrész gyártó üzemeket rugalmas maróciklusok széles választékával ruházza fel. A megmunkálási hatékonyság maximális az egyszerűbb és az összetettebb prizmatikus alkatrészeknél éppúgy, mint azoknál, amelyek bonyolult felületelemeket tartalmaznak. Az Edgecam-mel prizmatikus alkatrészek megmunkálását egyszerűen kombinálhatja a hatékony 3D-s test és felületmarási stratégiákkal egyetlen teljes megoldásban.

Az Edgecam hatékony nagyoló és simító ciklusok széles skáláját nyújtja, amelyek a legbonyolultabb alkatrészeket is képesek kezelni. A nagy teljesítményű 3-tengelyes ciklusokat számos folytonos 4- és 5-tengelyes stratégia is kiegészíti, a megmunkálási folyamat rugalmasságának és hatékonyságának növelése érdekében.

A rendszer folyamatosan fejlődő támogatási eszközöket biztosít a termelékenyebb és gazdaságosabb termelés elősegítéséhez. Ezen eszközök a kifinomult szerszámpálya szimuláció mellett tartalmazzák az egyedülálló „Kódvarázslót” a gépdefiníciós (posztprocesszor) fájlok elkészítéséhez, egy átfogó szerszám adatbázist, egy öntanuló, rugalmas szerszámgép kommunikációs eszközt és egy webalapú munkakezelő rendszert is.

4- és 5-tengelyes megmunkálás

Az Edgecam 4- és 5-tengelyes maróstratégiái a legkülönfélébb iparágak – mint a repülőgépipar, az autóipar, az orvostechnika vagy az olaj és gázipar – igényeinek kielégítésére készültek. A lehetőség a bonyolult alkatrészek megmunkálására, amelyeket korábban csak öntéssel lehetett elkészíteni, igen előnyös prototípuskészítéshez és kis darabszám esetén is, valamint különösen jól kihasználható a korszerű maró/esztergáló központokon. A 4 és 5-tengelyes megmunkálás számos kulcsfontosságú előnyt nyújt a hagyományos, indexelt 3-tengelyes megmunkáláshoz képest:

 • Magasabb hatékonyság és jobb jövedelmezőség a csökkenő anyagigény következtében. Rövidebb ciklusidő az összetett alkatrészek egy fogásban történő megmunkálása következtében. Az idő megtakarítás mellett jobb pontosság érhető el, mivel kiküszöböljük az átfogásoknál lehetséges pozicionálási hibákat.
 • Jobb felületminőség és hosszabb szerszám éltartam a szerszám-bedöntés hatására, amely a megmunkálás során folyamatosan biztosítja az optimális szerszámalkatrész érintkezési pontot.
 • Alámetszések és mély zsebek jobb elérése a szerszám vagy a munkadarab bedöntése következtében rövidebb szerszámkinyúlást tesz lehetővé, tovább javítva a felületminőséget, kiküszöbölve a további felfogások szükségességét.

Szerszámgyártás

Az Edgecam teljes megoldást nyújt olyan, a legmagasabb minőségi elvárásokat is kielégítő szerszámpályák készítésére, amelyek kielégítik a nagybonyolultságú alkatrészek és szabadformájú alakok megmunkálásakor felmerülő igényeket. A műanyag-alakító és kovácsszerszám gyártó, a mintakészítő, a prototípusgyártó és a sajtolószerszám-gyártó cégek egyaránt hatékonyan alkalmazhatják az Edgecam korszerű megmunkáló eszközeinek széles skáláját.

Az Edgecam közvetlenül beolvassa a modelleket a legelterjedtebb CAD rendszerekből, mint az Autodesk Inventor®, Solid Edge®, SolidWorks®, Pro/ENGINEER®, Pro/DESKTOP®, Unigraphics fájlok, valamint a CATIA V5.

smart_edgecam

Az Edgecam a következő rendszer-független köztes fájlformátumokat is beolvassa: IGES, DXF, VDA, ACIS, Parasolid® és STEP fájlokat.

Az Edgecam sokkal többet nyújt pusztán a CNC program legenerálásánál. A korszerű hatékonyságnövelő eszközökkel az Edgecam olyan megmunkálási stratégiákat alkalmaz, amelyek

optimalizálják a szerszámpályát, kiküszöbölik a szükségtelen megmunkáló mozgásokat, maximalizálják a szerszám éltartamát, csökkentik a programozási időt és növelik a megmunkálás termelékenységet.

Az Edgecam ideális megoldás szerszámgyártáshoz, a szerszámlapok megmunkálására szolgáló 2,5 tengelyes funkciók és a bonyolultabb geometriák megmunkálásához szükséges korszerű 3-tengelyes ciklusok ötvözésének köszönhetően.

 

Alkatrész esztergálás

Az Edgecam Esztergálás szerszámgépek széles skálájának programozására nyújt megoldást, beleértve a 2-tengelyes esztergákat, a többrevolveres kiépítéseket, a segédorsós esztergaközpontokat és a maró/esztergáló központokat. Maró/esztergáló központokon a C-, Y- és B-tengelyes marás ugyanabban a programban végezhető, ahol az esztergálás, ami teljesen integrált és asszociatív programozási megoldást biztosít.

Az egyszerű kezelhetőség, és annak megértése, hogy a ciklusidő kritikus jelentőségű, különösen az összetett maró/esztergáló gépeken meghatározza az Edgecam esztergálási funkcióinak fejlesztését.

Az Edgecam korszerű nagyoló és simító esztergáló ciklusokat készít, támogatva a keresztesztergálást, furatesztergálást és a fúróciklusokat mind belső ciklusokként, mind lépésenkénti formátumban. A szerszámpálya generálásnál a rendszer figyelembe veszi a teljes szerszámlapkát, valamint a korábban lemunkált anyagot, annak érdekében, hogy elkerülje az ütközést és a kiküszöbölje a felesleges megmunkálási mozgásokat. Az Edgecam támogatja a Sandvik Coromant Wiper esztergalapkákat, lehetővé téve, hogy ezen termelékenységnövelő lapkákat az alkatrészgyártás minden tekintetében megbízhatóan alkalmazza.

edgecam_eszterga

Maró-esztergáló megmunkálás

Az egyetlen felfogásban marási és esztergálási műveletekre is lehetőséget nyújtó maró/esztergáló szerszámgépek használatával rendkívüli hatékonyság növekedés érhető el. Az Edgecam az ideális CAM megoldás az ilyen szerszámgép beruházások maximális hasznosítására. A grafikus időszalag lehetővé teszi, hogy a felhasználó szinkronizálja a műveleteket a különböző revolvereken és orsókon, optimalizálva a megmunkálási folyamatot és minimalizálva a ciklusidőt.

B-tengelyes megmunkálás

Az egyetlen gépen történő megmunkálás, ahol a marási és az esztergálási feladatok ugyanazon a szerszámgépen kerülnek végrehajtásra, kulcsfontosságú a fémmegmunkálás termelékenységének növelésében. Az Edgecam a maróesztergagépeken végzett B-tengelyes megmunkálásokat is teljes mértékben támogatja, lehetővé téve, hogy a felhasználó kihasználja a maró és fúróciklusok széles választékát, az összetett felépítésű gép B-tengelyére alkalmazva azokat.

C- és Y-tengelyes maró-esztergáló megmunkálás

Az Edgecam maró és furatmegmunkáló ciklusainak teljes skálája alkalmazható a maró-esztergáló szerszámgépeken. Az Edgecam lehetővé teszi a hajtott szerszámok alkalmazását, az alkatrész homlok- vagy palástfelületén történő megmunkálásra. Az Y- és a C tengelyes üzemmód között átkapcsolás egyetlen egérkattintással történik.

Mind a maró, mind az esztergáló műveletek grafikusan ellenőrizhetők, megjelenítve az elő gyártmány és a tokmány forgó mozgását C-tengelyes megmunkálás közben.

Huzalos szikraforgácsolás

Az Edgecam szikraforgácsoló modulja rugalmasságot és magabiztosságot nyújt a felhasználóknak 2- és 4-tengelyes alkatrészeik pontos és hatékony megmunkálásához. A magas funkcionalitás lehetővé teszi akár a bonyolult alakú és változó falferdeségű alakok egyszerű megmunkálását is.

A modul széleskörű szerszámgép adatbázist tartalmaz a vezető szerszámgépgyártók gépeivel, mint például az Agie, CMD, Charmilles, Brother, Fanuc, Hitachi, Makino, Ona, Sodick, Seibu és Mitshubishi. A posztprocesszorok nem csupán az általános G- és M-kódokat tudják használni, hanem egyszerűen testre szabhatóak, hogy megfeleljenek a különböző gépmodelleknek és konfigurációknak.

Az Edgecam szikraforgácsoló modulja segítségével, a programozási idő minimalizálható, és a megmunkáló pályák hatékonyabbá tehetőek, ezzel szabad kapacitást eredményezve a szerszámgépen.

A programozás során számos különböző módszert választhat felügyeletmentes megmunkáláshoz. Ha szerszámgép képes automatikus huzalbefűzésre, akkor valószínűleg a lehető leghosszabban és leggyakrabban alkalmazott felügyeletmentes futtatás a legcélravezetőbb. Ez a kieső darabok egybetartását igényli, valamennyi nagyoló vágás végrehajtásáig. Erre számos megoldás van, például az összes nagyoló vágás végrehajtása simítások előtt, amelynél minden nagyoló vágás végrehajtásra kerül a tartóhidak levágása előtt, majd a hidak levágását követően kerül sor a simításokra. Alternatívaként minden nagyoló és simító vágás elvégezhető a tartóhidak eltávolítása előtt. Majd a hídterületek simítására külön kerül sor a tartóhidak levágása után.

 

A modul számos előredefiniált stratégiát nyújt a nagyoló, simító és hídeltávolító vágások automatikus sorrendtervezéséhez annak érdekében, hogy kielégítse a szokásos üzemi igényeket, mint a „felügyelt nappali vágás” vagy a „felügyeletmentes éjszakai vágás”. A további funkciók kiterjednek a következőkre:

 • 4-tengelyes „magnélküli” megmunkálás, kis furatok kibontására.
 • Éles, kúpos vagy állandó sugarú sarokkialakítás változó falferdeséghez is.
 • Különböző biztonsági sík a fő vágásokhoz és hídvágáshoz.
 • Kiegészítő M-kódok, mint a „Programozott /Feltételes megállás”, „Feszültség be-/kikapcsolás” vagy „Huzal vágás/Befűzés”.
 • Automatikus startfurat készítés.
 • Növekményes rá-/leállási pont megadás, a ráállási nyomok eltávolítása érdekében.
 • Automatikus rá- és leállási technológia a feszültség egyenletes növelése és lecsökkentése érdekében.

 

Solid Edge

A Solid Edge® egy olyan 2D/3D CAD rendszer, mely a szinkronmodellezési technológia révén gyorsabb tervezést és revíziókezelést tesz lehetővé, valamint az importált adatok könnyebb kezelhetőségével segíti a cégeket, hogy jobban és gyorsabban tervezhessenek. A Solid Edge egy olyan komplex és skálázható digitális tervezőrendszer, mely a felhasználók igényeihez igazodva a hatékony 2D-s műhelyrajz készítéstől a haladó szintű 3D-s rendszerig – szereléstervezés, automati zált rajzkészítés, szimuláció és szerelési alkalmazások – számos kimagasló megoldással támogatja a mérnöki munkát.

A szoftvereket az Enterprise Group biztosítja.

Forrás Smart-Energy

További információ

www.smart-energy.hu
www.siemens.com/plm