Bemutatkozik a hordozható ROMER Absolute Arm mérőrendszer

ROMER Absolute Arm

ROMER Absolute Arm

A Hexagon Metrology bejelentette a ROMER Absolute Arm legújabb generációjának megjelenését. A javított hordozható mérőkar ergonómiai szempontból tökéletesített, új csuklódizájnnal és megnövelt stabilitással rendelkezik a hatékonyabb használat biztosításának érdekében, miközben csökkenti a kezelőszemélyre háruló munkát működtetés közben. Ez a hordozható koordináta mérőgép tapintó és érintésmentes mérést is lehetővé tesz, így az alkalmazások köre igen széles, kezdve az alkatrészek vizsgálatával, a szerszámgépen történő bemérésen, valamint a befogás és készülékezés pontosításán át, egészen a visszafejtő tervezésig. A Hexagon Metrology ROMER Absolute Arm mérőrendszere már elérhető világszerte.

A 6-tengelyes hordozható mérőkar új csuklókialakítása az összetett emberi csukló szerkezeti felépítésén alapul. A 7-tengelyes Absolute Arm pedig az új csuklóval felszerelve természetesebben képes a tapintó középpontja körül mozogni. Mindkét rendszer egy rögzíthető, Zero-G ellensúllyal van felszerelve, ami javítja a kar mozgását, megvédi az összecsuklástól és lehetővé teszi az egykezes működtetését.

A javított ergonómiai jellemzőin kívül a 6-tengelyes csuklóban egy digitális kamera és a munkát elősegítő lámpa is helyet kapott. Az érintés visszajelző rendszer rezgéssel figyelmezteti a kezelőt a szerkezet épségét veszélyeztető körülményekre, ami ideálissá teszi zajos környezetben történő alkalmazásra is. A kar egy újratervezett csővizsgáló konfigurációval rendelkezik a hajlítás ívének gyors ellenőrzésére vagy visszafejtő tervezésére. A 7-tengelyes kart úgy tervezték meg, hogy bármikor fel lehessen szerelni egy integrált vagy külső, nagyteljesítményű lézeres szkennerrel, azonban szkenner nélkül is megvásárolható és tapintó mérőrendszerként is alkalmazható. Egyik kar esetében sincs szükség az eszköz újrakalibrálására a mérőfej cseréjét követően.

„A ROMER Absolute Arm legújabb változatával egy sokoldalú és hordozható mérőeszközt hoztunk létre, amely kombinálja az elsőrangú felhasználói élményt a kiforrott és többszörösen bizonyított megoldásainkkal.” mondta Eric Hollenbeck, a Hexagon Metrology termékmenedzsere. „A kar optimalizált ergonómiája, termikusan stabil kialakítása, megbízható jeladói és plug-and-play mérőfejei a teljesítmény, megbízhatóság és hatékonyság új szintjét hozzák el a hordozható koordináta mérőgépek piacára.”

Minden ROMER mérőkar a forradalmi PC-DMIS Touch Portable mérőszoftverrel kiegészítve érhető el, amely nagy felbontású Multi-Touch technológiát alkalmazó megjelenítést biztosít, bármilyen tábla PC eszközön.

Forrás www.hexagonmetrology.us

Megosztás
[
    ]