A Haas Automation a Scuderia Ferrari Forma-1 csapatának legújabb partnere

A Haas Automation, Észak-Amerika legnagyobb CNC-szerszámgép gyártója együttműködési megállapodást kötött a Scuderia Ferrari csapattal, a Forma–1 történetének legsikeresebb csapatával.

A Silverstone-ban rendezett 65. Brit Nagydíj óta a Haas Automation olyan bajnokok Ferrari F14 T versenyautójának oldalán szerepel, mint Fernando Alonso és Kimi Räikkönen. A Haas Automation márkajelzés a 2014-es Forma–1-es szezon hátralévő részében és az egész 2015-ös szezonban látható lesz az autókon.

„A Haas Automation egy prémiummárka, és mi sem támaszthatja ezt jobban alá, mint ha csatlakozunk a Scuderia Ferrari csapathoz a motorsport legnagyobb színpadán” – mondta Gene Haas, a Haas Automation alapítója. – “A Scuderia Ferrari az F1 legtekintélyesebb és legkitüntetettebb csapata. Rajongótábora kiterjedt, hűséges és szenvedélyes. A Haas Automation CNC-szerszámgépek minőségének megismertetése a Scuderia Ferrari rajongóival és ügyfeleivel a globális növekedési stratégiánk egyik fontos első lépése.”

GP AUSTRIA F1/2014

A Scuderia Ferrari 1951-ben, Silverstone-ban aratta első Forma–1-es győzelmét, és jelenleg 221 versenygyőzelemmel, 16 konstruktőri bajnoki címmel és 15 bajnoki címmel rendelkezik. A Scuderia Ferrari autóit a kétszeres világbajnok Alonso és a 2007-es világbajnok Räikkönen vezeti, és ez a duó együttesen 52 F1-győzelmet tudhat magáénak (32 Alonsoé, 20 Räikkönené).

„Örömmel üdvözöljük a Haas Automation vállalatot, legújabb hivatalos szállítónkat” – mondta a Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci. – “Ez a megállapodás tovább erősíti az Egyesült Államokban kiépített kapcsolatainkat, amely fontos piac nemcsak a vállalat, hanem a Scuderia Ferrari számára is, mivel a csapat itt már több fontos partneri megállapodás előnyeit élvezi.”

„Az elmúlt néhány hónapban több potenciális együttműködési területet térképeztünk fel a Haas vállalattal, és ez a megállapodás egy olyan közvetlen lehetőség, amely bizonyítja a Haas  Forma–1 iránti érdeklődését. Ez az együttműködés lehetővé teszi a Haas Automation számára, hogy növelje a márka ismertségét, és a Scuderia Ferrari vonzerejének és a Forma–1 globális ismertségének köszönhetően világszerte népszerűsítse termékeit és szolgáltatásait. Ezért örömmel tesszük közzé ezt a bejelentést, amellyel egy újabb prémiummárka csatlakozik partnereink köréhez. Ezzel párhuzamosan, de egy külön projekt keretében a Haas saját csapattal tervez indulni a Forma–1 sorozatban. Ez is bizonyítja sportágunk egyre növekvő vonzerejét az Egyesült Államokban, és ezen a téren technikai egyeztetések folynak közöttünk.”

A Haas Automation partneri viszonya a Scuderia Ferrari csapattal azt is lehetővé teszi a vállalat számára, hogy megismerkedjen a Forma–1 világával, mielőtt a főszponzorává válna a Gene Haas tervei szerint megalakuló Forma–1-es csapatnak. A Haas csapata 2016-ban debütál majd, és 1986 óta az első amerikai székhelyű F1 csapat lesz.

Forrás Haas Automation

Megosztás
[
    ]