3 részes sorozatban tekint a jövőbe a Dassault Systèmes és a BBC

Hogyan alakíthatja a technológia a jövőnket? Erre a kérdésre keresi a választ a Dassault Systèmes és a BBC által közösen elkészített, háromrészes sorozat. A három rész témája eltér egymástól, mégis ugyanazt a mögöttes tartalmat igyekeznek feltárni, egészen pontosan, hogy a Dassault Systèmes által 3DEXPERIENCE-nek nevezett innovatív technológia milyen hatással lehet az emberiségre.

Az Élő Szív Projekt

BBC_2Az első részben az érdeklődők megtudhatják, hogy a 3D modellezés miként ad egy átfogó és forradalmi megközelítést a kutatóknak az emberi szív feltérképezésében. Képes lehet-e ez a technológia az egyik vezető emberi halál ok, a szív- és érrendszeri betegségek hatásának csökkentésére? Elérhető-e, hogy az ovrosi kezeléseket az adott beteg egyéni helyzetének megfelelően alakítsák ki?

 

Teljesítőképességet javító
sportfelszerelések

BBC_3A következő epizód a sportfelszerelések fejlődésére fog koncentrálni, miközben az alábbi kérdésekre keresi a választ: A lehető legjobb teljesítmény és kényelem eléréséhez tényleg minden sportruházat és eszköz egyszerűen testreszabható lesz a jövőben? Tényleg olyan jövőben fogunk élni, ahol a futás után kialakuló vízhólyagok már csak múltbéli emlékek lesznek?

 

Fenntartható városok

BBC_1A harmadik és egyben utolsó rész a modern városok fejlődésébe és célzott fejlesztésébe ad majd betekintést. Itt olyan megoldásokkal ismerkedhetünk majd meg, amelyek hozzájárulhatnak a városok gyors és fenntartható fejlesztéséhez, hogy azok a jövőben is ki tudják elégíteni a folyamatosan növekvő népesség igényeit. Ennek során a változások emberiségre és környezetre gyakorolt hatását is egyaránt számba kell venni.

Az egyes témaköröket a Dassault Systèmes és a BBC a júliusi hónap során fogja részletesen bemutatni videók, infógrafikák és szöveges összefoglalók segítségével.

[youtube]kmI9zN3Uqyo[/youtube]

 

Forrás Dassault Systèmes

További információ:

A Dassault Systèmes hivatalos oldalán.

Megosztás
[
    ]