TruBend 3100 – teljesítmény kiváló ár-érték aránnyal

TruBend_3100_05A TRUMPF házi kiállításán, az INTECH-en lehetőségünk volt megismerkedni az új TruBend 3100 élhajlító géppel, melyet Harald Böck, a TRUMPF TruBend széria termékmenedzsere mutatott be kameránk előtt.

A TRUMPF TruBend 3100, a 3000-es sorozat új tagja egyesíti a TRUMPF minőséget az egyszerű kezelhetőséggel, kiváló ár-érték arány mellett. Ezzel biztosítható a gazdaságos üzemeltetés csökkenő termelési költségek mellett. Nagy pontosságának és biztonságos üzemeltetésének köszönhetően a TruBend 3100 egyaránt megoldást jelent a TRUMPF lemezalakítási technológia új felhasználóinak, illetve azoknak, akik meglévő gépparkjukat szeretnék bővíteni – kedvező áron.

Kis kapacitás mellett is költséghatékony üzemeltetés, magas fokú termelékenység, illetve nagy munkadarab pontosság jellemzi a gépet. Az élhajlító könnyen kezelhető a jól strukturált vezérlésnek köszönhetően. A gép használata nagy segítséget nyújt a lemezalakítási technológia terén új belépőknek, mivel teljes hozzáférést nyújt a komplett TRUMPF tudásbázishoz.

TruBend_3100_02

Termelékenység

A BendGuard-nak köszönhetően elérhető nagy sebesség és biztonság rövid beállási idő mellett. Kategóriájában kiemelkedő tengelysebességgel rendelkezik. A gyors kézi szerszámrögzítő rendszernek, illetve az automatikus szerszám-központosító rendszernek köszönhetően rövid idő alatt elvégezhető a szerszámcsere.

Rugalmasság

A gép nagy felhasználási rugalmasságot nyújt az alapesetben 2-tengelyes, opcionálisan 4- vagy 5-tengelyes ütközésvédelmi rendszerének köszönhetően. Nagy magasságából adódóan széleskörűen alkalmazható a legkülönfélébb munkadarabokhoz, illetve korlátok nélkül használható a teljes hajlítási hosszon. Az új gép gyors üzembe helyezését elősegíti, hogy már meglévő szerszámok is használhatóak.

TruBend_3100_03

Minőség

A robosztus gépfelépítés és a nagy tengelypontosság biztosítja a munkadarabok pontosságát, az állandó hajlítási szögekről az automatikus bombírozó rendszer gondoskodik.

Felhasználóbarát kezelés

A BendGuard egyszerűen és gyorsan beállítható, a gép kezelése intuitív módon megtanulható, az üzemeltetést a multi-touch vezérlő segíti. Grafikus programozási lehetőség áll rendelkezésre közvetlenül a vezérlésen. Gazdaságosan és biztonságosan állítható a 2-tengelyes hátsó ütköző, a bombírozó egység beállítása automatikusan történik.

TruBend_3100_01_kiemelt

hatékonyság+

Alacsony energiafelhasználás jellemzi a TruBend gépek fejlett hajtásrendszerének köszönhetően. A modern hidraulikus olajjal kiküszöbölhető a gyakori olajcsere. Hosszabb üzemszünet alatt a hidraulikus rendszer lekapcsol, mely tovább csökkenti az energiafelhasználást. A TRUMPF mérnökei azonban itt nem álltak meg, az innovatív gyártási eljárás során sikerült az erőforrások felhasználását is gazdaságossá tenni, így a környezettudatos vásárlók is megtalálják a számításaikat ezzel a géppel.

 TruBend 3100
Hajlítóerő1000 kN
Hajlítási hossz3060 mm
Oszlopok közötti távolság3384 mm
Hasznos beépítési magasság430* mm
Gyorsjárati sebesség200 mm/s
Legnagyobb hajlítási sebesség15 mm/s
VezérlésT3500T Multi-Touch

* Szerszámozástól függően

TruBend_3100_04

TRUMPF élhajlító szerszámok

A TRUMPF élhajlító szerszámokkal bármilyen komplex feladat elvégezhető. A TRUMPF kiterjedt szakértelmének köszönhetően:

  • Személyre szabott megoldások
  • Alkalmazás-specifikus szerszám fejlesztések
  • Gyors elérhetőeség
  • Nagy pontosság és hosszú élettartam
  • Szerszámok és gépek egy forrásból

ToolShuttle

A helytakarékos ToolShuttle szerszámtár egyszerre két élhajlítót tud ellátni szerszámokkal, egyúttal lerövidíti a szerszámcsere idejét.

  • Nincs szükség a szerszámok keresgélésére és szállítására
  • Közvetlen kapcsolat egyszerre két élhajlítóval
  • Leveszi a szerszámcsere terhét a gépkezelő válláról
  • Nagy tárolási kapacitás kis helyen
  • A szerszámok védve vannak a korróziótól

További információ

Trumpf Hungary Kft. honlapja

Megosztás
[
    ]