Tesztelje termékeit valós körülmények között a SOLIDWORKS Simulation szoftverrel!

A SolidWorks Simulation még a termékek gyártása előtt lehetővé teszi tesztelésüket, így a hibák a tervezési folyamat korai szakaszában kiszűrhetők. Nagy teljesítménye a képzett FEA elemzők számára is megfelel, könnyű használata ugyanakkor a terméktervezők körében is kedveltté teszi. A SolidWorks Simulation segítségével ráadásul a maximális teljesítmény és költségmegtakarítás szempontjából is optimalizálhatja a terveit.

simu_1

A SolidWorks Simulation a SolidWorks felhasználói felületén nyitható meg, így nincs szükség több alkalmazás elindítására. Segítségével ugyanolyan körülmények közé helyezheti elkészült terveit, mint amilyeneknek azok a valóságban lesznek kitéve, ideértve az igénybevételeket, ütéseket, hőt, légáramot stb. Nem kell várni a tesztelések megkezdésével, amíg egy terméket ténylegesen le nem gyártanak, vagy amíg számos fizikai prototípus el nem készül.

A SolidWorks Simulation segítségével választ kaphat többek között az alábbi kérdésekre:

  • Nem ütköznek-e össze vagy zavarják egymást a mozgó alkatrészek?
  • Mekkora tömeget képes egy termék megtartani?
  • Milyen mértékben deformálódik egy alkatrész bizonyos igénybevételek mellett?
  • Megfelelően keresztüláramlik-e a hő és a levegő a tervezett terméken?
  • A termék átvészeli-e az esetleges leejtését?

Ha még sosem használt szimulációs eszközöket, mivel azt hitte, hogy ahhoz a fizikatudományokból kell doktorálnia, most érdemes ezt a véleményét átgondolnia. A SolidWorks Simulation használatát bármely tervező könnyen elsajátíthatja és rövid időn belül valóságos, jól használható eredményeket kaphat.

Forrás EuroSolid Kft.

Megosztás
[
    ]