Nyílt napok a HÓD Industrial Solutions Kft-nél

2014_05_23_HOD_nyilt_nap_45_cikkbe2014. május 22-én és 23-án tartotta a HÓD Industrial Solutions Kft. házi kiállítását, melyen elsősorban a méréstechnikai megoldások kaptak központi szerepet. A cég által forgalmazott mérőgépek közül megtekinthető és kipróbálható volt a TESA Dual automata 3D koordináta mérőgép, melyet Hodász Gábor, a cég ügyvezetője a Mach-Tech 2013 kiállításon bemutatott kameránk előtt.

A kilátogatók megismerhették működés közben az Elbo Controlli SETHY SIX szerszámbemérőt, a Standard Gage Visual 250 optikai mérőgépet és a KREON ACE 7 Solano szkennelő fejes mérőkart is.

A méréstechnikai megoldásokon túl a nyílt nap során a cég munkatársai bemutatták a Roscamat Mosquito és 500 pneumatikus és elektromos karos menetfúrók, a Tesa TwinCal IP67 védett tolómérő vezeték nélküli kommunikációval, a már jól ismert és oldalunkon is bemutatott D’Andrea TA-Center vezérelt kiesztergáló és a OML SinterGrip szorítókörmös satupofák.

2014_05_23_HOD_nyilt_nap_36_cikkbeA rendezvényen különösen nagy hangsúlyt kapott a KREON ACE 7 Solano, lézeres szekennelő fejjel és tapintóval is felszerelhető mérőkar. Mint megtudtuk, a kar temperált, így nem csak mérőszobában, felügyelt körülmények között használható, hanem akár műhely szinten, gyártásközi ellenőrzéshez is. Erre különösen alkalmassá teszi, hogy saját akkumulátorról üzemeltethető, nem szükséges az áramellátását kiépíteni, bárhová telepíthető az üzemen belül, ráadásul az adat kommunikáció is megoldható vezeték nélküli kapcsolaton keresztül.

A szkennerek és a tapintók plug-and-play rendszerben csatlakoztathatók számítógéphez, melyen számos szoftverrel képes kommunikálni (Metrolog, Polyworks, PowerInspect, Rapidform, Capps…). A kar akár 4,5 méteres mérési tartománnyal is rendelkezhet.

A HÓD Industrial Solution Kft. munkatársai elmondták, hogy a kar tipikusan alkalmas CAD modellel történő összehasonlításra, gyors prototípus készítés, valamint reverse engineering célokra, valamint általános ellenőrzési feladatokra is.

Azoknak, akik nem tudtak ellátogatni a nyílt napra, a cég előre egyeztetett időpontban akár személyes bemutatót is tart a kiállított berendezésekről.

[nggallery id=179]

További információ:

HÓD Industrial Solutions hivatalos oldalán.

Megosztás
[
    ]