Mazak nyílt nap a fiber lézer jegyében

2014_05_13_Mazak_nyilt_nap_28cikkbe2014. május 13-15. között tartotta a Mazak nyílt napjait a fiber lézeres megmunkálás jegyében. A bemutatott gépek, melyek a nap folyamán élesben is megtekinthetők voltak, az Optiplex 3015 FIBER II (Mazatrol Preview 3 vezérlés), a Quick Turn Nexus 350-II MSY, a Vertical Center Smart 530C, az Integrex i-200ST és a Quick Turn Smart 350M.

A bemutató nap kezdeteként Feminger Gábor, Yamazaki Mazak Magyarországi Fióktelepének ügyvezetője beszélt a Mazak vállalatról,történetéről, piacon elfoglalt pozíciójáról, valamint áttért a kiállítás apropóját adó, Optiplex 3015 FIBER II fiber lézergépre is.

A kiállításon részt vettek a Sandvik Coromant és a Walter munkatársai is, akik elhozták a szerszámfejlesztéseiket és népszerű termékeiket, melyeket az éppen futó gépeken lehetett megmunkálás közben megfigyelni.

2014_05_13_Mazak_nyilt_nap_09_cikkbe

Ezek egyike volt az a masszív munkadarab, melyet az Integrex i-200 ST 5-tengelyes eszterga-maró központon munkáltak meg. A forgácsolás mind a szerszám, mind a szerszámgép szempontjából komoly megterhelést jelentett, de szemmel láthatóan és hallhatóan is könnyen vették az akadályokat.

A munkadarab megmunkálásának szerszámpályáit a CAD-CAM Solution Kft. munkatársai programozták fel az Integrex i-200 ST 5-tengelyes szerszámgépre, TopSolid 7 rendszerben. A programozásról, valamint a tágabb értelemben vett szoftverhasználatról Takács Imre és Schveighardt Zoltán tartott előadást, melyben kitértek a CAD-CAM Solutions Kft. tevékenységének bemutatására is.

[nggallery id=175]

További információ

A YAMAZAKI MAZAK Magyarországi Fióktelepének honlapján.

Megosztás
[
    ]