Kihirdették a DESIGN TERMINAL által meghirdetett What-to-print-in-3D? pályázat nyerteseit

2014. június 6-án kihirdették a DESIGN TERMINAL által meghirdetett What-to-print-in-3D? pályázat nyerteseit. A pályázat célja a 3D nyomtatási technológia népszerűsítése és az ezzel a technikával elkészíthető tárgyak bemutatása volt.

A beérkezett 33 pályamű közül a zsűri által legjobbnak ítélt 12 alkotást kiállították a Budapest 3D Printing Days rendezvényen. A szakma jeles képviselőiből álló bírálóbizottság – melynek tagjai: Dr. Bendzsel Miklós (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala), Koós Pál (MOME);  Szemerey Samu (Design Terminál), Dr. Kovács József Gábor (BME), Varga András (BME), Falk György (VARINEX), Simó György (FREEDEE) – döntése alapján:

  • Az otthoni 3D nyomtatókkal előállítható modellek kategóriájában 1. helyezést ért el Polyák Dominka, a LEDOLA moduláris lámpacsalád terveivel.
  • Az ipari 3D nyomtatókkal előállítható modellek kategóriájában 1. helyezést ért el Bártfai Lilla, a Digital couture, esküvői Korona és Párta terveivel.
  • A Bírálóbizottság egybehangzó döntése alapján Horváth Kornél, a TAUFORM Abroncsformagyártó Kft. személygépjármű gumiabroncs vulkanizáló forma kísérleti mintázatának mestermodelljével elnyerte a White Cube díjat.
  • A Facebook-on indított közönségszavazat nyertese Hlavati Dániel, saját tervezésű hajtómű tervével, aki 1525 Like szavazatot kapott a közönségtől.

A szakmai elismerésen túl minden nyertes pályázó egy-egy Prestigio tablettel és elismerő oklevéllel térhetett haza.

A What-to-print-in-3D? pályázat nyerteseinek munkái

A What-to-print-in-3D? pályázat nyerteseinek munkái

A zsűri további pályamunkákról is elismeréssel nyilatkozott, és érdemesnek tartotta arra, hogy a nagyközönségnek is bemutassa. Az ő munkájukat oklevéllel ismerte el: Hartmann Krisztián, Juhász Ádám, Kiskéry Dániel, Pálinkás Zsolt, Szabó Péter, Szegő Kata, Szilágyi Sarolt és Varga Gergő.

A pályamunkák jelenleg is megtekinthetők a Budapest 3D Printing Day rendezvény Facebook oldalán: https://www.facebook.com/BP3DPrintingDays

A pályaművek között találunk ékszereket, generatív formakísérleteket, használati tárgyakat, ötletes eszközöket és házi szobrászati műveket egyaránt. A zsűri a diszfunkcionális modellek- és az ipari formatervezés kiemelkedő használati tárgyainak tervei között válogathatott. A szervezők reményei szerint jövőre is kiírják a „What-to-print-in-3D?” pályázatot a 3D Printing Days rendezvényhez kapcsolódva, hiszen egyre aktuálisabb a kérdés, hogy mit érdemes 3D-ben kinyomtatni, milyen lehetőségeket rejt magában a 3D nyomtatás?

Forrás Varinex

Megosztás
[
    ]