Kiemelkedő forgácsolási paraméterekkel érkezik a Kitamura Mycenter-HX500G

A Kitamura Machinery a precíziós vízszintes, függőleges és öttengelyes megmunkáló központok egyik vezető gyártója bejelentette, hogy a legújabb Mycenter-HX500G vízszintes megmunkáló központ az IMTS 2014 kiállításon fog debütálni, Chicagóban szeptember 8-13. között. A látogatóknak lehetőségük nyílik majd munka közben is megtekinteni a gépet, ahogy nagy pontossággal, kiemelkedő minőségű és értékes, közepes, illetve nagyméretű alkatrészeket állít elő az ipar különböző területei számára.

A Mycenter-HX500G jellemzői

A Japánban, kézi hántolási technológiával készített Mycenter-HX500G szerszámgépek a Kitamura vállalat védjegyének tekinthető kiemelkedő jellemzőkkel rendelkeznek. Például a tömör acélból készült vezetékek elképesztő, percenkénti 60 mm-es előtolást is lehetővé tesznek az X és Y tengelyeken található kettős golyósorsó és motor párok segítségével. A rendkívül pontos pozicionálást, ami teljes lökethosszon a 2 μm és 1 μm-es ismétlési pontosságot jelent, a mindhárom tengely mentén megtalálható mérőlécek biztosítják.

hx500g

A Mycenter-HX500G egyedinek számít, ugyanis két különböző főorsó konfigurációban is elérhető, 40-es és 50-es csatlakozókúpok közül lehet választani, ami ideális választássá teszi mind a könnyedén megmunkálható alumínium alkatrészek gyártásához, mind a nehezebb, a pontosabb megmunkáláshoz robosztusabb főorsót megkövetelő különleges alkalmazások esetében is. A 40-es, kettős érintkezésű csatlakozókúppal és négylépcsős hajtóművel ellátott főorsó percenként 20.000 fordulatra képes, amivel kiváló sebességet és felsőkategóriás felületminőséget kínál. Ezzel egyező mértékben lenyűgöző az 50-es, kettős érintkezésű csatlakozókúppal és ugyanúgy négylépcsős hajtóművel ellátott főorsó percenként 12.000 fordulatra képes, ami mellett 586 Nm forgácsolási nyomatékot kínál a nagy igénybevételű megmunkálásokhoz. A fogaskerék hajtóműves főorsó kialakítás energiahatékonyságát kWh-ban vett 40-50%-os megtakarítás jellemzi, ami a megnövelt termelékenységnek köszönhető. A szerszámgép már HSK szerszámbefogóval is elérhető.

A Kitamura Mycenter-HX500G vízszintes megmunkáló központja 800 mm átmérőjű és 1.100 mm hosszú munkadarabokkal képes megbirkózni, amihez képest hihetetlenül kis alapterülettel rendelkezik. Kiemelkedően gyors, percenként 60 mm-es előtolás érhető el a tömör acél vezetékeknek köszönhetően, ami a kategóriájában a leggyorsabbá teszi a szerszámgépet és általánosságban növeli a teljesítményét. A szabványos kétállomásos automatikus palettacserélő rendszer a felhasználó által a helyszínen tovább bővíthető például egy 360 fokos elfordulást biztosító 4. tengellyel, amely gyorsabb és pontosabb gyártást tesz lehetővé.

Az 50 rögzített férőhelyes automatikus szerszámcserélő rendszer is az alapfelszereléshez tartozik, de a helyszínen 200 férőhelyessé bővíthető. Az Arumatik-Mi vezérlés gyorsasága lehetővé teszi a legbonyolultabb alkatrészek simább és gyorsabb megmunkálását, és képes öttengelyes szimultán megmunkálás megvalósítására is mindkét palettán.

A Kitamura G-sorozatú megmunkáló központjai a közelmúltban megkapták a Machine Industry Design 43. díját, ami bizonyítja a vállalat kiváló minőségre való törekvéseit, és a szerszámgépipari tervezés és gyártás iránti elkötelezettségét.

Forrás Kitamura Machinery

Megosztás
[
    ]