Bemutatták a WorkNC legújabb fogászati megoldásait

A WorkNC a Párizsban tartott fogászati kiállításon, a Dental Forum 2014-en mutatta be a fogászati ipar számára tervezett legújabb szoftveres megoldásait a szerszámgépgyártó partnerein keresztül.

A WorkNC standjának látogatói megismerkedhettek a WorkNC Dental 4.1-es verziójának új funkcióival, amely immár még rugalmasabb és még több automatikus funkcióval van felszerelve:

  • A megmunkálási ciklus közben is lehetséges a megmunkálási paraméterek módosítása
  • A befogórendszerek és az egyes készülékek számos pozíciójának kezelése
  • Az „Implantátum” modul hatékonyabbá teszi a nagyolást az új közvetlen „Szerszámpálya módosítás” funkcióval
  • Az automatikus 3+2 tengelyes ferde megmunkálás leegyszerűsíti a projektek előkészítési munkálatait
  • Az aktuális szerszámgép kinematikai adatai alapján vizsgálható a megmunkálási feladatok megvalósíthatósága, még a számítások elvégzése előtt.
A legújabb WorkNC 4.1

A legújabb WorkNC 4.1

A Vero Software standjánál a fő attrakció a látogatók specifikációin alapuló fogászati protézisek élő tervezése és marása volt, melyet a WorkNC Dental 4.1 és a partnerek szerszámgépeinek segítségével valósítottak meg. A megmunkálásokat végző szerszámgépek: Willemin Macodel 308B, Datron D5, Imes/Icore 450i, VHF 5-axis, és Roland DWX50.

A látogatók a saját szemükkel is megtapasztalhatták, hogy hogyan programozható fel egy Datron öttengelyes, nagysebességű marógép a titán és kobalt-króm ötvözetből készült fogászati implantátumok megmunkálására.

Megmunkált fogászati mintadarab

Megmunkált fogászati mintadarab

Laurent Journeau, a WorkNC üzleti igazgatója szerint a fogászati implantátumok teljes öttengelyes megmunkálásának felhasználóbarát folyamata bizonyítja, hogy bármely gyártó képes néhány kattintással fogászati hidakat vagy fogimplantátumokat létrehozni. „A gyártók láthatták, hogy a szoftver miként felel meg minden felmerülő igényüknek a kiegészítő automatikus funkciók és az olyan megmunkált anyagok, mint a nanokompozitok, nanokerámiák és PEEK (poliéteréterketon) feldolgozásának innovatív megközelítésével.”

A különböző bemutatókon többek között Imes/Icore asztali megmunkáló központ cirkóniumot és titánt munkált meg öttengelyes marással. A látogatók specifikációi szerinti fogászati implantátumok marása közvetlenül a WorkNC Dental program számításai alapján történt.

Megmunkált fogászati mintadarab

Megmunkált fogászati mintadarab

A WorkNC Dental egy nyitott, könnyen használható, megbízható CAD/CAM szoftver, kifejezetten fogászati implantátumok és fogbeültetések minél gyorsabb megmunkálásához. A tökéletesen optimalizált megmunkálási ciklusai csúcstechnológiás három és öttengelyes megmunkálási módszereket alkalmaznak. A WorkNC Dental CAD/CAM szoftver felhasználóbarát grafikus felületének segítségével a megmunkálási technológiában nem feltétlenül jártas fogtechnikusok is kifogástalan eredményeket érhetnek el.

Forrás WorkNC

További információ:

A WorkNC hivatalos hazai forgalmazója a CAD-CAM Solutions Kft.

Megosztás
[
    ]