A legjobb ingyenes mobil alkalmazások CNC-seknek

Ma már szinte mindenkinek a zsebében ott lapul egy okostelefon, mely alól a CNC gépkezelők és technológusok sem kivételek. Szerencsére már egyre több, a CNC-sek mindennapjaiban is hasznos program érhető el, melyek az egyszerűbb számítások elvégzésétől a megfelelő szerszám geometria kiválasztásáig nyújtanak segítséget. Az alábbi listában összeszedtük párat, melyekre a CNC.hu-n már felhívtuk olvasóink figyelmét, valamint néhány további program elérhetősége is megtalálható.

App_cikkbe

Sandvik Coromant megmunkálás kalkulátor

A program hasznos lehet az esztergálási, marási és fúrási paraméterek megfelelő beállításában. További funkcióként a program felhívja a gépkezelő figyelmét, hogy a paraméterek változtatásával hogyan tudja befolyásolni a megmunkálás jellemzőit.

Letöltés iTunes, Google Play, Blackberry

További alkalmazások a Sandvik Coromant-tól

Seco Tools mobil kalkulátor

Hasonlóan a Sandvik Coromant alkalmazásához, ez a program is a forgácsolási paraméterek meghatározásában jelent segítséget. A program mind metrikus, mind angolszász mértékegységekkel használható.

Letöltés iTunes, Google Play

Carpenter Techology MetalMass költségbecslő alkalmazás

A programmal a fém köranyagok hozzávetőleges tömegét és árát lehet meghatározni ötvöző-csoport, keresztmetszeti méret, hossz és sűrűség alapján. Az alkalmazás az anyagok széles körét lefedi, többek között rozsdamentes acélokat, titán és nikkel ötvözeteket. Beállítható metrikus vagy angolszász mértékegység-rendszer. A cég elsősorban üzemeknek, tervezőknek, egyedi gépgyártóknak ajánlja a programot, de hozzáteszik, hogy az alkalmazás csak becslést nyújt, a pontos szállítási tömeg és ár eltérhet a becsült értéktől.

Letöltés iTunes, Google Play

SKF rezgésmérő alkalmazás

Az alkalmazással az okostelefonok nyújtotta lehetőségeket kihasználva, az SKF gyors és egyszerű eszközt ad a csapágyhibák okozta rezgések mérésére.

Letöltés iTunesGoogle Play

EPLAN Data Portal

Az alkalmazással az EPLAN rendszeréből, mobil platformon, vagyis közvetlenül a gépek, berendezések mellől kereshetők ki a karbantartáshoz vagy javításhoz szükséges alkatrészek. Széleskörű szűrési lehetőségek segítik a komponensek gyorsabb és egyszerűbb megtalálását. Az alkalmazás felhasználói számára lényeges előnyt jelent a 3D megjelenítő.

Letöltés iTunes

Siemens Easy CNC

A Siemens Easy CNC alkalmazással könnyedén elérhetők a SINUMERIK vezérlések több mint 4000 oldalnyi kezelési útmutatói és képzési anyagai. Az alkalmazás tartalmaz ISO-G-kód – Siemens megfelelési táblázatot és CNC-s terminológiai táblázatot is.

Letöltés iTunes

CNC-s G-kód táblázat

Ez az alkalmazás tartalmazza az általános G, M és cím kódokat. Ez az app különösen hasznos lehet kézi programozáskor.

Letöltés iTunesGoogle Play

Ray’s CNC codes

Az app az előző programmal ellentétben a G és M kódokon felül általános megmunkálási és programozási információkat is tartalmaz. Különösen ajánlott kezdő gépkezelők számára.

Letöltés Google Play

MechTab

A MechTab alkalmazás tartalmaz szinte minden fontos funkciót, amivel a gépkezelők mindennapi munkáját megkönnyítheti. Megtalálható benne ISO helyzet-, méret- és alaktűrés táblázat, menet táblázat, forgácsolási paraméter számító, tömeg kalkulátor, felületi érdesség számító.

Letöltés iTunes, Google Play

ISO tűrések és illesztések

Az alkalmazás 1-500 mm-es mérettartományban, ISO 286 szabvány szerint tartalmazza a leggyakrabban alkalmazott furat-csap illesztéseket mind metrikus, mind pedig angolszász mértékegység rendszer szerint.

Letöltés iTunes, Google Play

Carl Zeiss alak- és helyzettűrések táblázata

A Carl Zeiss által fejlesztett programmal szinte minden alak- és helyzettűrés definícióját megismerhetjük és közelebb kerülhetünk a mindennapi helyes alkalmazáshoz. Az egyes tűrések értelmezését szemléltetőábrák és könnyen átlátható példák segítik.

Letöltés iTunes, Google Play

Furatkör koordináta számító

Ezzel a programmal a gépkezelők megspórolhatják maguknak a furatkörön elhelyezkedő furatok X-Y koordinátáinak számítását, hiszen ez az alkalmazás az alapadatok megadása után rögtön megadja a megfelelő értékeket, mikronos pontossággal!

Letöltés iTunes

Megosztás
[
    ]