A CoroMill 345 lapkák leegyszerűsítik a homlokmarást rozsdamentes acélban

Az új generációs Sandvik Coromant lapkák kisebb forgácsoló erőkkel dolgoznak

Rozsdamentes acél marásánál sok kihívással kell szembenézni, például a forgácskezeléssel, éltartammal és termelékenységgel. A CoroMill 345® legújabb lapkageometriáit kifejezetten az ilyen kihívások leküzdéséhez szükséges lágy forgácsoláshoz és kisebb forgácsoló erőkhöz optimalizáltuk. A számos előny között található a nagy fémeltávolítási sebesség, a nagyobb teljesítmény, és a CoroMill 345 használata kisebb szerszámgépeken (ISO 30 és ISO 40 főorsókkal), rezgésérzékeny alkalmazásokban, ahol gyenge a befogási lehetőség.

SAN754_Fig1_081896_HRES

CoroMill 345belső hűtéssel 125 mm átmérőig.

Az innovatív új lapkák nyolc éllel rendelkeznek, néggyel mindkét oldalon, és bár negatívan ülnek a szerszámban, a rendkívül nagy homlokszög pozitív, lágy forgácsolást eredményez. Ez nemcsak kiváló forgácsképzést eredményez rozsdamentes acélban, de javítja a munkakörülményeket is a lágy forgácsolási hangjával. Egy Wiper-lapka típus is kapható, ha kiváló felületi minőségre van szükség, míg a belső hűtőfolyadék-hozzávezetés is rendelkezésre áll 125 mm átmérőig.

Referenciaként bemutatjuk, hogy a szerszám milyen eredményeket ért el egy ügyfél által nemrégiben elvégzett teljesítménykísérletben. Egy 316L rozsdamentes acélból készült szivattyúházat száraz megmunkálásnak tettek ki egy vízszintes megmunkálóközponton. A CoroMill 345 segítségével a forgácsolási sebesség és az előtolási sebesség is növelhető volt a versenytárs marószerszámához képest. Ezzel 50 százalékkal több alkatrész volt legyártható, 22 százalékkal magasabb fémeltávolítási sebességgel, a lapkák elkopása nélkül. Az új lapkákkal élenként három alkatrész volt legyártható, a versenytárs marószerszáma esetén tapasztalt két alkatrésszel szemben.

Alkalmazási terület

  • Homlokmarás
  • Nagyolástól simításig
  • Maximális fogásmélység: 6 mm (0,236 col)

Pozitív maró művelet

A pozitív axiális dőlés kis fogásmélységeknél lágy forgácsolást eredményeznek kis axiális nyomással a munkadarabon. Ahogyan nő a fogásmélység, a forgácsolóél egyre felsőbb része kapcsolódik be, és így a lapka biztonságosabbá válik, különösen szívósabb forgácsolás esetén.

Az alábbi linken a lapkáról videó is megtekinthető.:

Forrás Sandvik Coromant

További információ:

www.sandvik.coromant.com/hu oldalon.

Megosztás
[
    ]