Tegye hatékonyabbá hajtott szerszámát reCool® adapter segítségével

Külső hűtésű szerszámot használ? – Optimalizálja a peremhűtést!
Belső hűtésű szerszámot használna? – Tegye hajtott szerszámát belső hűtésűvé!

A CNC esztergálási műveletek optimalizálásakor, legegyszerűbben a hűtési folyamat hatékonyabbá tételével érhet el eredményt. A REGO-Fix  új reCool® adapterének alkalmazásával a meglévő forgó szerszámtartóit teheti alkalmassá a belső hűtőcsatornás szerszámok fogadására vagy a hatékony peremhűtés alkalmazására.

Az átalakítás két perc alatt elvégezhető, és a berendezés semmilyen karbantartást nem igényel.

recool_adapter

Miért ajánljuk?

Amikor az alkalmazás extrém sebességet, nagy előtolást és magas hőmérsékletterhelést jelent, a hűtőfolyadék optimális használata növelheti a termelékenységet, és csökkenti a gyártási költségeket.

A reCool® adapter alkalmazása a meglévő CNC esztergálási műveletek esetében jobb hőelvezetést biztosít a forgácsolási zónában, a hosszabb szerszáméltartammal, tökéletesebb forgácselvezetéssel, nagyobb termelékenységet eredményez és a munkadarab felülete is tökéletesebb lesz.

Utólagosan felszerelhető. Optimális hűtést biztosít minden megmunkálási helyzetben. Nem igényel karbantartást, egyszerű szerkezet speciális kenésű karbantartásmentes csapágyakkal. A reCool® adapter hatékonyabb alternatívát kíván nyújtani a külső hűtőfolyadék hozzávezetéssel vagy a permetező hűtéssel szemben!

A REGO-FIX új reCool® adaptere –  kis utólagos átalakítással – a  külső hűtésű hajtott szerszámot belső hűtésű hajtott szerszámmá alakíthatja. Ezzel értékállóvá teheti a  korábbi beruházását, növelheti forgácsolási paramétereit, javíthatja ciklusidejét.

A reCool® rendszer alkalmazásával, különösen mély furatok készítésénél, hatékonyabbá tehető a hűtőfolyadék hozzávezetés, a furatból történő forgácskivezetés,  mindezek eredményeképpen jelentősen javul a furat felületi minősége és nő a szerszám éltartama.

Átalakítás után

belső és perem hűtés

Belső hűtés reCool®-lal                        Peremhűtés reCool®-lal

Előnyök

► Utólagosan, 2 perc alatt felszerelhető
► 6000 fordulaton, 20 bar nyomásig teljes hatékonysággal üzemképes
► Karbantartást nem igényel
► Hatékonyabb hűtőfolyadék hozzávezetés
► Jobb forgácselvezetés
► Hosszabb szerszáméltartam
► Növelt forgácsolási paraméterek (előtolás, sebesség)
► Rövidebb ciklusidők
► Furat felületi minősége javul
► Tiszta, környezetbarát felhasználás

 

Az alábbi videókon megnézheti a szerszámtartó átalakítását

Peremhűtés:

 

Belső hűtés:

Forrás Protool

További információ:

A Protool Kft. hivatalos weblapján.

Megosztás
[
    ]